Pentru un import de bunuri din afara comunitatii, care este modul de calcul TVA in vama?
In speta, avem factura privind valoarea bunurilor si factura transport pana la intrarea in vama. Ulterior avem factura de taxe portuare si manipulare/transbordare, servicii prestate de furnizor. Furnizorul emite factura pentru taxe, plus TVA.
Din perspectiva vamii, TVA pentru taxe se plateste in vama, din perspectiva furnizorului, se plateste acestuia. Astfel ca, contribuabilul se supune unei duble impuneri, platind de 2 ori TVA.
Va rog sa ma ajutati cu aceasta situatie, dpdv al codului fiscal, interpretabil si in defavoarea contribuabilului. Multumesc.
Nu aveti cum sa platiti de doua ori. TVA si taxele vamale aferente importului se platesc in vama in baza declaratiei vamale de import, iar catre furnizorul de servicii platiti numai acele taxe mentionate de dvs. la care se adauga TVA. Din cate stiu in DVI, sunt cuprinse taxele vamale, comisionul vamal si TVA.
Nu inteleg de ce considerati ca suportati de doua ori aceleasi taxe. Poate nu am inteles eu bine, insa in nici un caz nu exista o dubla impunere.
Problema tva
maryette
Am achitat in contul unui anume Birou Vamal in noiembrie 2007 o suma reprezentand tva-ului aferent unui import de marfa,suma inscrisa de pe DVI .Imediat ce ... (vezi toată discuția)