avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... TVA in vama
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

TVA in vama

Pentru un import de bunuri din afara comunitatii, care este modul de calcul TVA in vama?
In speta, avem factura privind valoarea bunurilor si factura transport pana la intrarea in vama. Ulterior avem factura de taxe portuare si manipulare/transbordare, servicii prestate de furnizor. Furnizorul emite factura pentru taxe, plus TVA.
Din perspectiva vamii, TVA pentru taxe se plateste in vama, din perspectiva furnizorului, se plateste acestuia. Astfel ca, contribuabilul se supune unei duble impuneri, platind de 2 ori TVA.
Va rog sa ma ajutati cu aceasta situatie, dpdv al codului fiscal, interpretabil si in defavoarea contribuabilului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 15:34, 13 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Nu aveti cum sa platiti de doua ori. TVA si taxele vamale aferente importului se platesc in vama in baza declaratiei vamale de import, iar catre furnizorul de servicii platiti numai acele taxe mentionate de dvs. la care se adauga TVA. Din cate stiu in DVI, sunt cuprinse taxele vamale, comisionul vamal si TVA.
Nu inteleg de ce considerati ca suportati de doua ori aceleasi taxe. Poate nu am inteles eu bine, insa in nici un caz nu exista o dubla impunere.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura care contine 4426 din vama OOANA1977 OOANA1977 Buna seara as vrea sa va intreb cum se inreg o facture care contine tva platit in vama si taxe vamale la taxe vamale am optiune de tva 24%, iar la tva 4426 ... (vezi toată discuția)
Problema tva maryette maryette Am achitat in contul unui anume Birou Vamal in noiembrie 2007 o suma reprezentand tva-ului aferent unui import de marfa,suma inscrisa de pe DVI .Imediat ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare dvi import temporar din 2006 definitivat - valoare statistica '' umflata'' rodicel rodicel Buna ziua, Ma poate ajuta cineva, va rog, cum se inregistreaza un dvi, in cazul in care: - cursul de schimb trecut pe dvi (rubrica 23) nu are nici o ... (vezi toată discuția)