avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Incasare in Euro pe I.I., Schimb valutar cu pierdere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Incasare in Euro pe I.I., Schimb valutar cu pierdere

Buna ziua,
Daca se incaseaza o suma in Euro in contul Intreprinderii Individuale, legea nu te lasa sa retragi numerar in Euro, doar lei. De aici apare diferenta de curs valutar. I.I.-ul plateste impozit pe suma incasata in Euro la cursul BNR din ziua incasarii. Tu ca si I.I. schimb Euro in Lei la cursul bancii care este mult mai mica decat BNR.
Ex. pt 1000€ la curs BNR platesti impozit la 4454 lei, dar tu vinzi bancii euro si primesti 4402.
Diferenta de schimb valutar se poate lua ca si comision bancar? Se poate deduce ca si cheltuiala sau e o suma pierduta? Stiu ca nu se inregistreaza in RIJP schimbul valutar.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pierderi din curs valutar cristian_conea cristian_conea sunt titular de I.I. si primesc plata in euro; 1. in reg.de casa in valuta trec cursul BNR din ziua in care am primit plata si astfel rezulta o suma in lei ... (vezi toată discuția)
Cursul valutar aplicat la incasarea unei sume in valuta mmihai155 mmihai155 Buna ziua. Sunt PFA si urmeaza sa primesc (incasez) o suma in dolari din strainatate. Eu am un cont in lei deschis la banca ING. Sa luam un exemplu: ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)