Sunt PFA si urmeaza sa primesc (incasez) o suma in dolari din strainatate.
Eu am un cont in lei deschis la banca ING.
Sa luam un exemplu: Primesc 1000$.
Cursul BNR este azi 3.6255 (deci se ajunge la o suma de 3625.5 lei).
Cursul bancii ING este de 3.5554 (deci eu voi primi doar 3555.4 lei).
Intrebarea mea e ce suma dintre cele doua voi trece eu in RJIP.
Am fost sa intreb si la Directia Financiara din orasul meu si am primit un raspuns care nu m-a lamurit deloc.
Initial, doamna de acolo mi-a zis sa iau cursul BNR. Apoi dupa ce i-am raspuns ca nu mi se pare corect sa declar niste bani pe care nu-i primesc (ma refer la diferenta dintre cele doua sume), mi-a spus ca pot folosi cursul bancii.
Acum va dati seama daca se ajunge la incasari foarte mari aceasta diferenta va creste considerabil deci e bine de stiut acest lucru.
conform reglementarilor contabile conforme cu directivele europene: Operaţiunile privind încasările şi plăţile în valută se înregistrează în contabilitate la cursul de schimb valutar, comunicat de Banca Naţională a României, de la data efectuării operaţiunii.
Operaţiunile de vânzare-cumpărare de valută, inclusiv cele derulate în cadrul contractelor cu decontare la termen, se înregistrează în contabilitate la cursul utilizat de banca comercială la care se efectuează licitaţia cu valută, fără ca acestea să genereze în contabilitate diferenţe de curs valutar.
in jurnalul de vanzari treceti suma in lei la cursul BNR din ziua facturarii.
in rjip treceti suma in lei la cursul BNR din ziua incasarii.
Transfer valuta
dragalina2006
am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)