avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diferenta de curs valutar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diferenta de curs valutar

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: in cazul in care facem un schimb valutar din contul de lei in contul de valuta la un curs prestabilit de banca, se mai inregistreaza diferenta de curs valutar favorabil sau nefavorabil la nivelul cursului BNR din ziua respectiva? Sau este valabil doar pentru incasari si plati?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: i.mircea , utilizator 11:13, 30 August 2011
Nu se inregistreaza diferenta de curs dintre cursul tranzactiei si cursul BNR.

173 - (1) Operatiunile privind incasarile si platile in valuta se inregistreaza in contabilitate la cursul de schimb valutar, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, de la data efectuarii operatiunii.
(2) Operatiunile de vanzare-cumparare de valuta, inclusiv cele derulate in cadrul contractelor cu decontare la termen, se inregistreaza in contabilitate la cursul utilizat de banca comerciala la care se efectueaza licitatia cu valuta, fara ca acestea sa genereze in contabilitate diferente de curs valutar.
Ordin 3055/2009
Diferenta de curs valutar va fi generat cand reevaluati soldul contului 5124 la sfarsitul lunii prin aplicarea ultimului curs afisat de BNR.
va multumesc frumos
este obligatorie reevaluarea soldurilor cleintilor si furnizorilor in valuta la sfarsitul lunii avand in vedere sa la fiecare plata/ incasare se face diferenta de curs?

multumesc
Da, este obligatorie cf Ordinului 3055/2009 pct 186. Toate soldurile se aduc la cursul afisat de BNR in ultima zi a lunii in cauza.

Alte discuții în legătură

Transfer valuta dragalina2006 dragalina2006 am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar cateldestept cateldestept Facturez unui client din Austria 1000euro+TVA (prestari servicii impozabile in Romania).In momentul incasarii facturii va fi un curs valutar diferit fata de ... (vezi toată discuția)
Reevaluare soldurilor in valuta!? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua! Intrebarea mea in legatura cu reevaluarea soldurilor in valuta este: - calculam la curs BNR din ultima zi a lunii (30.Aprilie) sau ... (vezi toată discuția)