Buna ziua! as vrea sa imi deschid un magazin online.
Am multe intrebari legat de asta:
1.Mai intai trebuie sa fac firma pentru a deschide un magazin online nu?
2.Este adevarat ca SRL-D (societate cu raspunderi limitate - debutant) am costuri aproape 0 la infiintarea societatii cu adresa mea de acasa plus ca esti scutit pentru 3 ani de zile de la plata taxelor.?
3.Unde ar trebui sa ma duc si sa ma interesez in legatura cu SRL - D?
4.Trebuie sa platesc o contabila pentru comert online ?mentionez ca suntem maxim 2 persoane.
5.Ce avantaje am daca sunt persoana cu handicap ?eu stiam ca sunt scutit de plata impozitului pe profit.
Buna ziua.
Primul pas este sa va infiintati o societate. SRL-D inseamna ca nu platiti nici un fal de taxe la ONRC, cu conditia sa indepliniti conditiile si sa nu mai fi avut nici o alta societate pana in prezent.
Nu este obligatoriu sa aveti contabila in masura in care aveti cunostinte primare in domeniul contabilitatii.
Ca si SRL-D nu cred ca puteti ocoli plata impozitului pe profit, dar nu sunt chiar convins de acest lucru, puteti eventual intreba la ANAF despre acest lucru.
Da nu am nici o firma pe numele meu, dar cum pot verifica lucrul asta ?ca poate cineva s-a folosit de mine si sa faca firma pe numele meu fara sa stiu eu pentru ca sunt persoana cu handicap.
Multumesc frumos pentru raspuns!:)
Daca nu ai fost niciodata la ORC sa semnezi actele de infiintare ale unei societati, atunci nu ai o firma. Nu se fac firme pe alte nume, ca abonamentele la telefon, deoarece o declaratie pe propria raspundere si specimenul de semnaturi se da in fata judecatorului delegat, sau a persoanelor de la ghiseu care il reprezinta, si acestea trebuie sa aiba si cartea de identitate a ta in fata, dar si pe tine.
Referitor la scutirea de taxe pentru SRL-D, atentie ce tip de taxe sunt scutite de la plata. Din postul tau as crede ca tu intelegi ca toate taxele, nu?
Vrei SRL-D, vei avea angajati, probabil si platitor de TVA? Angajeaza un contabil, daca nu vrei sa inveti si aceasta meserie. Tu axeaza-te sa faci bani din ceea ce faci mai bine, si lasa-i pe altii sa aiba grija de contabilitatea ta. Declaratiile te vor nenoroci pana la urma.
Infintare firma
cosmin311
Buna ziua! eu as vrea sa imi deschid o firma in domeniul comertului.Puteti sa imi spuneti ce acte trebuie si cam cat costa ?
Este adevarat ca trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)