avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale facilitati in deschiderea unui srl ca si persoana cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

facilitati in deschiderea unui srl ca si persoana cu handicap

Buna , tatal meu are handicap de gradu 2 si as vrea sa deschid un magazin dar pe numele lui asat daca are ceva facilitati , atunci intrebarea mea e are ceva facilitati ca si pesoana cu handicap ? Eu urmeaza sa lucrez acolo ca si angajat care ar fi costurile ? Cum ati face voi ? sa deschid magazinul pe mine si atunci platesc toate taxele sau sa-l deschid pe tati si sa platesc taxele pentru mine ca si angajat? Cum e mai rentabil ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanPo , utilizator 11:52, 30 Mai 2012
Din pacate persoanele cu dizabilitati nu au facilitati la infiintarea unei societati comerciale. Va recomand sa infiintati o intreprindere individuala, deoarece costurile de inmatriculare sunt mai mici( apx. 300 ron), contabilitate in partida simpla si poate sa aiba pana la 5 angajati.
multumesc pentru raspuns ...o I.I. poate da facturi facturi? eu asa stiu ca nu doar srl poate?
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ciprux, utilizator
Poate sa dea fara nicio problema.
Buna ziua, in cazul in care doresc sa imi deschid o firma alaturi de o persoana cu handicap gradul mediu/ accentuat, firma beneficiaza de taxe/impozite scazute, profitul se impoziteaza? Dorim sa angajam o persoana sau sa lucram toti 3 (eu cu partenerul meu + un salariat), sunt ceva taxe scazute si in cazul acesta sau de aceste "facilitati" beneficiaza doar cei ce sunt cu handicap si nu au parteneriat cu nimeni?

Multumesc,
Bogdan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie auto catre persoana cu dizabilitati rollea rollea locuiesc in italia (rezident cu acte !) doresc sa vin in tara si sa donez unei persoane cu dizabilitati fizice un autoturism euro 2 cu motor de 1400 cc . accea ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe pt. persoana cu handicap Cocainaa Cocainaa Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoana handicap grav NykyMan NykyMan Buna seara ! Sunt persoana cu handicap grav gradul 1 locomotor si as vrea sa stiu daca imi pot deschide firma I .I cu angajati si ce facilitati fiscale as ... (vezi toată discuția)