Buna , tatal meu are handicap de gradu 2 si as vrea sa deschid un magazin dar pe numele lui asat daca are ceva facilitati , atunci intrebarea mea e are ceva facilitati ca si pesoana cu handicap ? Eu urmeaza sa lucrez acolo ca si angajat care ar fi costurile ? Cum ati face voi ? sa deschid magazinul pe mine si atunci platesc toate taxele sau sa-l deschid pe tati si sa platesc taxele pentru mine ca si angajat? Cum e mai rentabil ?
Va multumesc.
Din pacate persoanele cu dizabilitati nu au facilitati la infiintarea unei societati comerciale. Va recomand sa infiintati o intreprindere individuala, deoarece costurile de inmatriculare sunt mai mici( apx. 300 ron), contabilitate in partida simpla si poate sa aiba pana la 5 angajati.
Buna ziua, in cazul in care doresc sa imi deschid o firma alaturi de o persoana cu handicap gradul mediu/ accentuat, firma beneficiaza de taxe/impozite scazute, profitul se impoziteaza? Dorim sa angajam o persoana sau sa lucram toti 3 (eu cu partenerul meu + un salariat), sunt ceva taxe scazute si in cazul acesta sau de aceste "facilitati" beneficiaza doar cei ce sunt cu handicap si nu au parteneriat cu nimeni?