avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Facilitati persoana handicap grav
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Facilitati persoana handicap grav

Buna seara ! Sunt persoana cu handicap grav gradul 1 locomotor si as vrea sa stiu daca imi pot deschide firma I .I cu angajati si ce facilitati fiscale as putea avea ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 06:35, 21 Februarie 2020
Aveți și pensie de boală, sau doar indemnizație de handicap`?
Dacă nu aveți pensie de invaliditate, puteți înființa o firmă.

Dacă ați putea beneficia de anumite facilități fiscale, nu știu.
Știu că doar salariații cu handicap grav și accentuat, sunt scutiți de plata impozitului de 10% pe salariu.
Sa. Legeea 448/2006, va acorda facilitati fiscale. Citit legea si modificarile ulterioare.
Am doar indemnizatia de handicap...+ pensie de urmas !
Persoanele cu grad de handicap grav, beneficiaza de indemnizatie de 350 lei, 150 lei cheltuieli complementare indiferent de venit si un supliment de 500 lei de la Primaria Bucuresti. Pe langa asta, beneficiaza de scutire pentru taxa pe cladiri si terenuri pe raza unde isi are domiciliul daca este proprietar/coproprietar, la Enel,, pe transpotul in comun, tren/autobuz,, telefonie( nu stiu cum este acum cu telefonia mobila).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de incadrare in grad de handicap accentuat - plata indemnizatiei, pensie nistorsofia nistorsofia Buna ziua!, ma aflu in pensie anticipata partiala din data de 03. 01. 2011 . Tot anul acesta, ( nestiind dinaintea datei de 03.01. 2011 caci boala de care ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap costy_generalu costy_generalu Am i intretinere fata mea care a implinit 18 ani si este persoana cu handicap accentuat.dupa 12 ani de gr 1 la majorat au constatat domnii de la comisie ca sa ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)