avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma -contract comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma -contract comodat

Buna ziua!Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine,vreau sa infiintez o firma de soft si sediul sa fie in casa parintilor(casa nu apartament):
1.voi face un contract de comodat cu parintii,acest contract tb inregistrat la adm. fin,imi mai trebuie acordul vecinilor?
2.La reg. com pe langa contractul de comodat imi trebuie si cadastru sau alte documente cu privire la spatiu?
Cel mai recent răspuns: Ecoweb Platform SRL , Contabil 22:04, 13 Noiembrie 2013
contractul de comodat nu se inreg la ANAF
da si cadastrul sau adev de la ANAF
Contractul de comodat NU trebuie inregistrat la ANAF, deoarece este cu titlu gratuit. Atentie sa il faci pe o perioada mare, nu pe 1 an, fiindca apoi vin alte taxe catre ORC. In mod normal nu mai este nevoie de acordul vecinilor, dar sunt unele ORC-uri din tara care iti cer acest aviz. Sfatul meu este sa il obtii, si daca nu este nevoie de el, il scoate "tanti" din dosar.

Iarasi, in privinta altor documente doveditoare ale spatiului, multe ORC-uri nu cer nimic, daca in acel spatiu NU mai este inregistrata alta firma. Daca MAI exista alta firma acolo, pe langa un extras CF care sa ateste ca existe mai multe incaperi, cate una pentru fiecare firma din acel imobil, mai este nevoie si de o declaratie notariala din partea proprietarului in care acesta mentioneaza ca in acel spatiu pot functiona mai multe societati comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat sediu social ioanadf ioanadf La infiintarea unei noi firme, cand se depune la finante cererea inreg sediu social? Inainte sa mergi sa inregistrezi firma la Reg com (adica se depune de ... (vezi toată discuția)
Invitatie la fisc ixirimav ixirimav Sunt profesor si ocazional mai vin pe la mine copiii prietenilor sau ai unor cunostiinte care pentru diverse mici servicii nu mi-au luat bani zicandu-mi ca vor ... (vezi toată discuția)
Dovada sediu social Marcel Mihalache Marcel Mihalache Am inteles ca dupa ultimele modificari la legea 31, contractul de comodat nu mai este acceptat la ORC ca dovada spatiu, ci numai contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)