avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati pentru restantieri la plata datoriilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati pentru restantieri la plata datoriilor la asociatie in mod preferential?

va rog sa mi spuna cineva cum se calculeaza penaliatatile (ce procent) la plata datoriilor la asociatia de proprietari si care este legislatia in vigoare.
solicit acest lucru deoarece d-na administrator calculeaza penalitati dupa "ureche" si preferential, adica la unii mai "clontosi" da, la altii nu.
este corect???? ca de ex. se poate vedea lista pe luna octombrie la avizier de pe strada garii, bl.8.
cum pot sa o reclam si unde sa ma adresez? a mai fost reclamata si de alti locatari dar in zadar, probabil ca unii dintre administratori sunt pilosi si nu sunt controlati.
mentionez ca locuiesc in tulcea si este vorba de asociatia de locatarii a Bloc 8.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:45, 18 Noiembrie 2013
1-Este hazardat a emite raspuns concret,in conditiile in care dv nu precizati valoarea penalitatilor aplicate dupa "ureche"
iata ce prevede norma in vigoare
L nr 230/2007 ART. 49
(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru
orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai
mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de
30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să
poată depăşi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de
proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile
calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul
fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata
penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu
reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.

2-Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari
Eventuale nemultumiri referitor la activitatea administratorului de imobil ,initial trebuiesc sesizate oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie
Daca la nivelul asociatiei intampinati dezinteres /refuz de solutionare,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
valeria40 a scris

am precizat ca sunt penalizata in condintiile in care eu am platit cu 2 zile inainte de data scadenta, cucoana nu a asteptat data scadenta si a facut in avans listele pentru luna urmatoare, este corect???? iar penalitatea mi s a acordat mie si la cativa locatari care aveau restante de mai multe luni. NU S A ACORDAT PENALITATE SI PENTRU ALTI LOCATARI CARE AVEAU O SUMA MAI MARE CA A MEA!!! ASTA MA INTRIGA, EU M AM CERTAT CU EA SI A ZIS SA SE RAZBUNE! LEGEA NU ESTE PENTRU TOTI???
NU AVEM PRESEDINTE LA ASOCOATIA ASTA, EA FACE TOT CE VREA. CUM PUTEM SA ACTIONAM.
MULTUMESC !
"a rog sa mi spuna cineva cum se calculeaza penaliatatile (ce procent) la plata datoriilor la asociatia de proprietari si care este legislatia in vigoare.
solicit acest lucru deoarece d-na administrator calculeaza penalitati dupa "ureche" si preferential, adica la unii mai "clontosi" da, la altii nu.
este corect???? ca de ex. se poate vedea lista pe luna octombrie la avizier de pe strada garii, bl.8.
cum pot sa o reclam si unde sa ma adresez? a mai fost reclamata si de alti locatari dar in zadar, probabil ca unii dintre administratori sunt pilosi si nu sunt controlati.
mentionez ca locuiesc in tulcea si este vorba de asociatia de locatarii a Bloc 8.
multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Lipsă listă întreținere 3 ani. cum se va face calculul pentru toată aceasta perioadă? ela.gheorghe ela.gheorghe In perioada 15 feb 2015- 15 iunie 2018 am inchiriat o garsoniera cu toate utilitatile contorizate individual, situata intr-un imobil interbelic alcatuit din 6 ... (vezi toată discuția)
Bună seara! eu sunt restanțier la întreținere În fiecare ... Uther Uther Bună seara! Eu sunt restanțier la întreținere În fiecare lună plătesc 200 lei.Am crezut că din aceasta sumă mi se va opri întreținerea pe luna ... (vezi toată discuția)