avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum imi pot recupera banii de la fostii angajati???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum imi pot recupera banii de la fostii angajati???

deoarece am lipsit o perioada mai lunga din tara mi-am lasat sc pe mana unor oameni care s-au dovedit a fi nu tocmai seriosi ,cum ar trebui sa procedez ptr a le cere acestora banii pe care practic..... mi i-au furat,,sa merg direct la tribunal?
merci tuturor
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:01, 1 Aprilie 2009
sc ce reprezinta? Puteti fi mai explicita si sa ne prezentati cat puteti de exhaustiv problema dumneavoastra?
Orice recuperare o puteti face doar daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Daca mai sunt angajatii dumneavoastra le retineti banii chiar pe statul de plata , in baza acelei hotarari si in cuantumul stabilit, daca nu mai sunt angajatii firmei , dar muncesc in alta parte solicitati poprirea pe salariu in baza acelei hotarari.....daca nu mai muncesc, va indreptati impotriva bunurilor pe care acestea le detin , cu ajutorul unui executor judecatoresc.
Hotararea trebuie investita cu titlu executoriu.
societate comerciala,,un srl
acestia au avut mana libera si nu mi-au mai platit impozitele la stat,furnizorii si au luat o mare parte din incasari lunar
inca ii am angajati , avocatul mi-a spus sa ii concediez prt abateri grave la locul de munca si sa-i chem in instanta folosind actele contabile ,singura pers de incredere fiind contabilul care si-a facut datoria,multumesc
Incepeti cu o cercetare disciplinara. Amenintati-i cu plangerea penala. Faceti plangere penala.
In primul rand trebuie sa-i sanctionati disciplinar - cu desfacerea CIM daca abaterea este grava, fapt constatat in urma unei cercetari disciplinare. Concomitent, ii chemati in judecata in fata instantei de litigii de munca, pentru recuperarea prejudiciilor pe care vi le-au cauzat in calitatea lor de salariati - nu veti plati taxa de timbru, si hotararile de prima instanta sunt executorii;)
In paralel, cereti instituirea unui sechestru asigurator pe bunurile lor, ca nu cumva sa fie smecheri si sa-si instraineze tot ce au si poate fi executat.
Daca faptele savarsite constituie infractiuni, faceti si plangere penala, dar trebuie sa aveti in vedere ca procesul penal suspenda cel civil si de obicei dureaza mai mult. Litigiile de munca se solutioneaza repede...
Amenintarea cu plangerea penala poate face minuni, s-ar putea sa va restituie macar o parte din banii delapidati. Faceti tot posibilul ca in cursul cercetarii disciplinare prealabile sa obtineti cat mai multe declaratii de la faptasi, preferabil in care sa recunoasca cele savarsite - mai tarziu le veti folosi ca probe.

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim iudits iudits Buna, Am cautat dar nu am gasit raspuns la intrebarea mea: - avem un angajat (sef de echipa) care in urma cu un an a luat Avertisment pt. neindeplinirea ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Pe data de 05.02.2009 am primit o adresa de la politie prin care ne instiintau ca un salariat a furat o anumita cantitate de ... (vezi toată discuția)