avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Salariu educatoare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Salariu educatoare

Sunt studenta in anul III si lucrez la o gradinita ca educatoare. Sunt incadrata ca si necalificata pentru ca nu am inca licenta. Dupa cum stiu salariul minim este de 800 de lei, dar am primit un salar mai putin de 600 de lei, salariul de baza fiind trecut 696 lei. Aceasta suma, adica salariul de incarare nu ar trebui sa fie 800 de lei?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Maresssz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:04, 13 Noiembrie 2013
Cu exceptia impozitului, care este neimpozabil la salariul minim,restul se retine din cuantumul remuneratiei
Salariul minim brut de incadrare trebuie sa fie de cel putin 800 lei.

HG nr.23/2013:
Art. 1.
....
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentand 4,74 lei/ora.

Art. 2. - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.

Art. 3.
(1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.

In acest sens, depuneti o sesizare la Inspectia Muncii sau la ITM.
In invatamant este un alt sistem de salarizare, diferit de cel existent in sistemul privat. Salarizarea este reglementata de Lg 63/2011.
In invatamant salariul de baza trebuie sa fie cel putin egal cu salariul minim pe economie, adica 800 lei la norma intreaga, in acest moment.
Salariul de baza se compune din salariul de încadrare (grila), indemnizaţia de conducere, indemnizaţia pentru învãţãmânt special, gradaţia de merit si indemnizaţia de dirigintie (de care beneficiaza si educatoarele). Cuantumul tuturor acestor elemente adunate trebuie sa fie 800 lei.
Deci e posibil sa aveti un salariu de incadrare de 696 lei, dar impreuna cu celelalte elemente, salariul de baza sa fie minim 800 lei.
Daca salariul dvs de baza se compune doar din salariul de incadrare (grila), care este sub salariul minim, atunci scoala este obligata sa va incadreze la salariul minim de 800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu angajare studii medii 600 ron? Alinush11 Alinush11 Buna ziua Apelez la dumneavoastra in speranta a fi lamurita intr-o problema.Am aplicat la un job de asistent manager la o firma de traduceri.In urma discutiei ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie ionicamirleneanu ionicamirleneanu Daca salariul de incadrare este de 767lei ca functionar public la o vechime de 8 ani si 7 luni de ce nu se poate majora la 800lei cu 1 iulie? Raspunsul primit ... (vezi toată discuția)
Care este salariul minim aiai aiai pe care administratorul si asociatul unui SRL, care are studii superioare, ESTE OBLIGAT sa si-l dea? (in prezent are 700 lei brut) (vezi toată discuția)