avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Intrarea in vigoare a legii republicate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Intrarea in vigoare a legii republicate

O lege republicata, de cand produce efecte, de la data la care s-a facut republicarea in M.O. sau dupa 3 zile de la data republicarii. De exemplu, Legea nr. 108/1999 a Inspectiei Muncii a fost republicata in temeiul art. V din Legea 51/2012 (care a intrat in vigoare la 24 martie 2012, fiind publicata in MO in 21 martie 2012). Avand in vedere ca republicarea este practic numai o renumerotare a articolelor, nu cumva legea republicata intra in vigoare de la data republicarii acesteia in MO? mULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 16 Noiembrie 2013
O republicare a unui act normativ nu intră în vigoare. Se republică actele normative care au fost modificate sau completate în mod substanţial prin alte acte normative. Actele normative modificatoare sunt cele care au intrat în vigoare la o anumită dată. O republicare nu conţine dispoziţii legale noi, care să nu fi intrat deja în vigoare la o dată anterioară republicării.
Legea nr.108/199 in varainta republicata se aplica din 3 mai 2012, data publicarii in M.of.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tehnica legislativa. la ce data intra in vigoare o lege republicata? ContSters61634 ContSters61634 Salut, Am o mică nedumerire, republicarea unei legi la ce data intră în vigoare la data republicării sau tot la 3 zile? Poate pare banal dar am o ... (vezi toată discuția)
Modificari legislatie ssm marianadavid marianadavid Modificarile facute prin Hotărârea Guvernului nr. 767/2016 au intrat deja in vigoare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Securitate in munca Luoana Mihaela Luoana Mihaela Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca legea 319 / 2006 - Legea sanatatii si securitatii in munca este in vigoare ? Stiti daca a fost completata cu late acte ... (vezi toată discuția)