avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune, pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune, pedeapsa

Buna seara,stiu ca daca s-ar preda si ar dace minim 1/2 din pedeapsa adica cel putin 1.6 luni la care se adauga zilele de munca ar ajunge la 2/3 din executarea pedepsei ,ar putea fi eliberat conditionat ,este adevarat ?daca intr-adevar nu se preda ,se poate relua procesul ca sa i se schimbe pedeapsa ca in noul cod ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:12, 13 Noiembrie 2013
Depinde daca va beneficia de reducere de pedeapsa.
Nu toti condamnatii vor beneficia de reduceri.

Dacă există o pedeapsă definitivă care depășește limita maximă a infracțiunii conform noii legi, atunci ar trebui ca pedeapsa aplicată să se reducă la acest maxim.Și, desigur, dacă se predă, va executa fracția necesară până la liberarea condiționată.
Si daca se preda poate executa pedeapsa la zi...
Depinde de mai multe lucruri...
Daca nu se preda are sanse foarte mari sa nu fie liberat conditionat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 320 alexya123 alexya123 Buna seara, daca o persoana a fost condamnata conform articolului 208/209 beneficiind de articolul 320/1, conform noului cod de procedura penala i se mai ... (vezi toată discuția)
Condamnare de 4 ani si 8 luni-se poate reduce pedeapsa potrivit noului cod penal? andreielena12 andreielena12 bunaziua. fratele meu are o condamnare de 4 ani si 8 luni si asi vreasa stiu daca noul cod penal ii v-a reduce pedeapsa. se stie sigur data la care va intra in ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata - conditii, dupa cat timp maria_87 maria_87 O persoana are de executata 3 ani si 6 luni pentru furt calificat poate sa beneficieze de o eliberare conditionata?(aceea in care ar trebui sa execute 1/3 din ... (vezi toată discuția)