avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reziliere unilaterala contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reziliere unilaterala contract telefonie mobila

Buna ziua, in luna noiembrie al anului 2011, am cerut rezilierea contractului pe motiv ca nu mai puteam plati. Sc.orange.srl mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca pot renunta la abonament doar platind restul lunilor ramase adica 14 luni X 7.56 euro.
Neachizitionand nici un telefon sau alt bun de la ei, in data de 17.11.2011 am trimis o cerere de reziliere conform careia in termen de 30 adica incepand cu data de 19.12.2011 solicit incheierea contractului pe baza legii 161/2010. Specific, am platit inclusiv luna noiembrie-decembri. Cererea a fost trimisa la bucuresti avand stampila orange pe ea. Detin o copie a acesteia acasa. Azi am primit de la firma recuperatoare de creante o citatie cum, ca am de platit suma de 318 lei altfel vor actiona in justitie. Ma gandeam sa trimit un e-mail firmei care se ocupa de creanta pentru a le explica deoarece ma gandeam ca poate sunt in necunostinta de cauza. Intrebarea mea este: Poate sa ma oblige la plata prin metoda la care faceau referire mai sus? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Sergiukz , utilizator 18:00, 19 Noiembrie 2013
Dumneavoastra sunteti tinut de un contract cu executare succesiva. Aveti dreptul sa reziliati contractul, dar in anumite conditii. Nu puteti rezilia contractul invocand faptul ca nu aveti bani. Puteti rezilia contractul in cazul in care parte adversa nu isi respecta unele obligatii sau in alte situatii prevazute de lege. Pana una alta, dumneavoastra sunteti cel care nu isi indelineste obligatia asumata prin acordul de vointa initial.
totusi nu inteleg atunci la ce se refera: Lege nr. 193/2000 reglementeaza clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Actul normativ, modificat prin legea Legea nr. 161/2010, prevede drept clauza abuziva impunerea consumatorului, prin contract, a unei clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.

Recomandarea dumneavoastra este stingerea creantelor prin plata lor?
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Sergiukz, utilizator
Poate ce voi scrie aici va fi de ajutor celor care au aceleasi probleme si vor citi acest topic. Pofesorul meu de dr. comercial cat si de dr. civil mi-a explicat ca aceste firme de recuperare creante lucreaza intr-un fel ilegal, actul de creanta nu poate fi cumparat de aceste firme, deoarece ar trebui sa aiba tot felul de autorizatii. Mi-a dat un exemplu: Capacitatea de folosinte a unei societati comerciale in care zice in urmatorul fel: Societatea poate incheia doar acele acte juridice care servesc la realizarea obiectului societatii. Orice act care nu e facut in realizarea acestui scop este lovit de nulitate. Mi-a spus ca inainte sa platesc ceva, sa cer sa-mi arate personal actul de creanta. Asta mi-a explicat, poate nu am inteles eu foarte bine dar mi-a spus ca a castigat mai multe cazuri de genul acesta cu aceasta metoda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract monteld monteld Acum un an am prelungit contractul de telefonie cu R...telecom, si am primit gratuit un telefon. Mai sunt vreo cateva luni pana expira contractul, dar eu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila vgflorentina vgflorentina buna ziua, as dori sa stiu daca in baza legii 161/2010 pot rezilia contractul cu operatorul cosmote. contractul a fost incheiat pe o perioada de 2 ani in ... (vezi toată discuția)
Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)