Bună ziua ,doresc să vă atrag atenţia cu un subiect la care a-şi dori un răspuns cât mai urgent dacă se poate.
În urmă cu doi ani de zile am cumpărat un teren am mers la notar am făcut un precontract de vânzare cumpărare am dat un avans de 5000 ron ( 50 mil vechi ) ca apoi să facem contractul autentic la o dată stabilită de noi în faţa notarului dar numai că la acea dată promitentul vânzător nu sa prezentat la notar să încheiem actul autentic şi atunci am făcut o notificare prin care o chema-m în faţa notarului , tot nu s-a prezentat şi pe baza notificării am dato în judecată , am depus printr-un executor judecătoresc diferenţa de bani la CEC care trebuia să-i o dăm la încheierea actului autentic adică 5000 ron ( 50 mil vechi ) , preţul total fiind de 10.000 ron.
După judecarea procesului în care am pierdut , cauza fiind că au găsit ca nefondat apelul nostru şi avem o hotărâre care este definitivă şi irevocabilă.
Întrebarea mea este următoarea ; cum pot să-mi retrag bani de la CEC pe care eu i-am depus pe numele promitentei vânzătoare ca făcând plata preţului total ,dacă eu am pierdut procesul ?
Pentru banii depusi la CEC trebuie sa mergeti la executorul judecatoresc prin intermediul caruia ati consemnat acea suma de bani, iar pentru avansul achitat proprietarului trebuie sa introduceti o actiune in justitie prin care acesta sa fie obligat la restituirea lor.
Doamna Tince să ştiţi că am fost şi la executorul judecătoresc am luat cu mine şi hotărârea judecătorească dar mi-a spus că nu pot să-mi mai retrag bani pentru că poate să vină şi să-i ceară promitenta vănzătoare.
Dr eu cred că odată ce sa încheiat acest proces pot să-mi recuperez acei bani de la CEC .
Vă mulţumesc foarte mult pentru răspuns.
Pentru cel de-al doilea sfat vă rog să-mi daţi mai multe amănunte cum să procedez să merg în instanţă să-mi recuperez şi cealaltă parte de bani,iar dacă promitent vânz. nu are de unde să-mi mai dea bani şi nici alte bunuri care să poată fi urmărite de către executor ce o să se întâmple?
Încă odată mulţumesc tuturor celor care mă ajută cu sfaturile lor.
Intr-adevar daca nu are bunuri veti putea executa eventualele venituri obtinute din activitatea profesionala iar daca nici astea nu exista din pacate nu veti avea de unde sa recuperati banii.
Oricum daca inca mai are terenul poate asa reusiti sa va recuperati banii sau chiar sa preluati dumnevoastra terenul in contul datoriei (asta numai daca la licitatia organizata de executor nu se prezinta nimeni etc).
Întradevăr nu are venituri decât o pensie de 400 ron pe lună , terenul mai există încă dar cum pot să-l urmăresc sau cum pot să cer în instanţă să-mi recuperez bani cât mai repede posibil pentru că promitenta vănzătoare are o vârstă destul de înaintată ( 81 ani ) şi nu înţeleg cum este cu acea licitaţie ,cine desemnează executor instanţa de judecată sau tot eu trebuie să-i plătesc onorariul sau alte cheltuieli ce mai fac obiectul acestei licitaţii ?