avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am nevoie urgenta de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am nevoie urgenta de ajutor

in 20 februarie 2009 am incheiat un contract de mediere cu o firma din brasov pentru un loc de munca in grecia. dupa amanari repetate am apelat la cei care ar trebui sa fie angajatorii din grecia, ca sa aflam ca locul de munca din oferta initiala nu este un colaborator al lor, si ca taxele de mediere ale celor din brasov sunt exagerate. si un alt aspect este ca multe aspecte din contractul de mediere au fost incalcate sau nu au fost efectuate.
dupa atatea amanari am hotarat sa reziliez contractul dar fara a pierde toti banii, mai ales ca in contractul de mediere se specifica ca se returneaza 70% din taxa de mediere daca nu se gaseste un loc de munca corespunzator pentru beneficiar. (in acest caz locul de munca promis nu intra in calcul)
as avea nevoie de niste sfaturi si ajutor, va rog
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:42, 2 Aprilie 2009
Incercati sa spuneti exact in legatura cu ce anume doriti sfaturile ca nu se intelege.
Pentru a va recupera banii este nevoie de o actiune in instanta impotriva acelei firme de mediere.
In prinul rand ar trebui sa trimiteti firmei de mediere o notificare prin care sa ii aduceti la cunostinta faptul ca doriti sa reziliati contractul pentru neindeplinire si totodata solicitati returnarea banilor.
In cazul in care nu ajungeti la o intelegere actionati in instanta
as vrea sa stiu care imi sunt sansele de recuperare a banilor (sau o parte din ei) avand in vedere ca doamna care a mediat totul a mintit in legatura cu locul de munca si data plecarii si nu odata. si conform contractului si situatiei ar trebui sa returneze 70% din suma platita. dar nu stiu sigur, nu ma pricep la asa ceva de aceea as avea nevoie de sfaturi .:D
Daca aveti un contrat ce specifica faptul ca societatea de mediere se obliga la returnarea unei parti din comision ,daca nu realizeaza medierea ,atunci aveti seanse de castig in instata. Este bine sa consultati un avocat care sa citesca contractul ,noi aici fara acte nu putem da raspunsuri fundamentate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract - se returneaza avansul? uisanata uisanata Buna ziua. va cer ajutorul in legatura cu un contract de proiectare. Am incheiat un contract de proiectare (eu sunt proiectantul) pentru executia unui ... (vezi toată discuția)
Demisie tiberiudumitrasc123 tiberiudumitrasc123 Buna ziua ! Lucrez la o firma care se ocupa cu plecari in Germania . si nea spus la firma din Romania ca lucram 8 ore si aici e cu totul altceva . Suntem ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxe munca in strainatate Rroza Rroza Buna ziua. Ma numesc Roxana T. Va scriu deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu a fost angajat pe baza de contract de catre o ferma din Anglia, prin ... (vezi toată discuția)