avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen preaviz

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care este termenul de preaviz in cazul demisiei unui angajat cu functia de "referent operatii": 20 de zile lucratoare sau calendaristice?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 14 Noiembrie 2013
Conform art.81 (4) C.mun., in cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Asadar, termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m. daca nu a fost modificat printr-un act aditional.
Multumesc pt raspuns, am citit legea, dar in contract era trecut 15 zile calendaristice. Exista si un act aditional pt care nu-l am cu modificarea respectiva. Mi se pare mult diferenta de la 15 zile calendaristice la 20 de zile lucratoare. De aici si intrebarea, nu scrie nicaieri ca sunt 21 de zile calendaristice?
Daca a semnat actul aditional de modificare a termenului de preaviz la 20 de zile lucratoare, atunci acesta este preavizul care trebuie efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata preaviz mihaela_2 mihaela_2 Buna ziua, In conditiile in care in 2008 am semnat un contract de munca cu mentiunea ca in cazul demisiei preavizul este de 15 zile calendaristice, se ... (vezi toată discuția)
Demisie - cate zile stau in preaviz? teodoru12 teodoru12 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In CIM pe care l-am semnat in 2010 este prevazut ca preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz cim vs ccm. ccm nu specifica clar silviu1975 silviu1975 Sunt in situatia de a-mi depune demisia dintr-o functie de conducere. Mentionez ca la angajarea pe functie de executie, In CIM se specifica: \\"... perioada de ... (vezi toată discuția)