avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt, consecinte

Buna ziua..am si eu o intrebare..Un prieten a lucrat la o firma de paza care transporta benzina si motorina. Este cercetat ca a favorizat infractorul in furtul de motorina..deocamdata nu a dat nici o declaratie si nu este nici un prejudiciu...El nu este vinovat..dar daca nu se demonstreaza care este pedeapsa pe care o poate primii..posibil sa faca si puscarie chiar daca nu este nici un prejudiciu?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:50, 14 Noiembrie 2013
Ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani, fara ca pedeapsa favorizatorului sa poata depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru autor. Pentru o evaluare concreta a situatiei, este necesara studierea in detaliu a dosarului. Cuantumul pedepsei poate diferi in functie de existenta/inexistenta unui prejudiciu in acest caz dar nu si aplicabilitatea unei pedepse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Favorizarea infractorului ....sfat va rog raulbalaur raulbalaur As dori sa stiu daca pot raspunde penal daca ascund o persoana care are un mandat de arestare .Precizez ca persoana respectiva este o ruda apropiata un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru furt 299KA 299KA Salutare , Sunt implicat intr-un nevericit dosar penal il legatura cu un furt de motorina . Am declarat ca sunt vinovat si ca o sa platesc paguba ... (vezi toată discuția)