avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa intru in posesia terenului ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa intru in posesia terenului ?

Va multumesc pentru raspunsul prompt.Precizez din nou ca nu am fost lasati sa intram in posesia terenului pe motiv ca este in litigiu, persoana care ne-a vandut noua se judeca cu cumnatul sau, care solicita tot acest teren desi au 1,55 ha in total de impartit .Noi, care avem un act de v/c , terenul este intabulat, nu putem sa intram in posesia lui, dar persoana care l-a detinut si il detine si in prezent nu are nici un act , dar nu-i intreaba nimeni cum de il detin .E posibil sa ne fie anulat contractul de v/c?Certificatul de mostenitor a fost anulat.Noi cumparatorii nu avem nici o lege care sa ne protejeze?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
amaiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: miruna86 , utilizator 01:34, 2 Aprilie 2009
Este curios cum din moment ce sunteti proprietar (ati intabulat terenul) nu ati reusit intrarea in posesie.
Daca aveti act de vinzare autentic, nu aveti de ce sa va faceti girji, puteti actiona in justitie prin actiune in revendicare, si sa cereti c/valoarea liipsei de folosinta.
Pentru a intra in posesia terenului trebuie sa introduceti actiune in justitie, putand totodata sa solicitati si contravaloarea lipsei de folosinta.
In primul rand, avand in vedere ca aveti un contract de V/C in forma autentica, perfect valabil, precum si incheierea de inregistrare la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a terenului pentru care reclamati imposibilitatea de a intra in posesia sa, ar trebui sa puneti in vedere celui care il poseda sa-l elibereze, fireste printr-o scrisoare scrisa si recomandata cu confirmare de primire.
In cazul in care nu se supune solicitarii d-voastra., indiferent din ce motiv, puteti incerca sa formulati si sa depuneti o plangere penala la Politia locala, avand ca temei legal dispozitiile art.220 din Codul Penal referitoare la "Tulburarea de Posesie", prin care puteti sa va constituiti si parte civila cu suma de bani care sa reprezinte contravaloarea folosintei terenului respectiv.
Dar oricum ar fi, sfatul meu este sa apelati la un jurist pentru a va consilia si asista in cauza d-voastra
In cazul in care sunteti chemat in judecata pentru anulare contractului va puteti apara folosindu-va de dispozitiile codului civil, in sensul ca ati fost cumparator de buna credinta.Totodata va puteti folosi si de "error communis facit jus", adica eroarea comuna creaza dreptul. In acest fel contractul dvs. nu va putea fi desfiintat.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare roxi17 roxi17 Am intalnit zilele astea o situatie complexa si vreau sa cer o parere:X vinde lui Z un teren, acesta din urma nu-si inscrie dreptul in C.F, singurul lucru ... (vezi toată discuția)
Cine despagubeste? danaa1 danaa1 Buna seara, Doi frati dezbat sucesiunea dupa tatal lor. Unul se alege cu un imobil la oras,celalalt cu casa la tara. Cel de la oras intre timp vinde ... (vezi toată discuția)
Anulare act valentin popescu valentin popescu In anul 2000 unul dintre copii aduce imbunatatiri casei pasrintesti cu resurse proprii(material si financiar)In anul 2002 i se fac act vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)