avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atac la hotarare irevocabila a tribunalului (la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Atac la hotarare irevocabila a tribunalului (la recursul unei cauze)

am contestat un titlu executoriu al casei de sanatate a transportatorilor.instanta de fond o respinge ca nefondata.recursul are ca hotarare IREVOCABILA , respingerea recursului(nu am primit inca hotararea).despre ce este vorba:in mai 2008 , am incheiat cu casa de sanatate a transportatorilor un "contract" de asigurare de sanatate.dupa cateva luni (ultima plata in august) nu mai achit cotizatia la fond pe considerente legate de modul greoi de plata si in idea ca renunt la pachetul de baza de asigurare.in ianuarie 2012 casa ma gaseste cu datorii.incearca sa ma convinga ca e necesar un alt contract cu toate ca eu din 2010 am iesit la pensie.refuzul meu duce la emiterea titlului executoriu pe care il contest.actul din mai 2008 , este supus legii 95 / 2006.dar ...nu are decat semnatura mea , din partea casei este numai o stampila cu nr de inregistrare si se numeste "CERERE/CONTRACT".NU INDEPLINESTE CONDITIILE PENTRU A FI ACCEPTAT DREPT CONTRACT.toata judecarea efectuata de instant de fond pleaca de la ideea ca acel act din mai 2008 are caracter de contract.
IN PLUS : legea 95/2006 prevede la art. 211 cum trebuie sa fie un contract incheiat intre casele de sanatate si asigurat.ACEST CONTRACT SE INCHEIE IN BAZA UNUI MODEL CADRU INTOCMIT DE CNAS(emis prin ord.345/08.08.2012 al CNAS , lucru pe care casa de sanatate a transportatorilor nu il respecta in anul 2008 .recursul se bazeaza pe acest articol care are drept urmare nulitatea actului din 2008 , IN A FI CONSIDERAT CONTRACT, deoarece nu respecta un MODEL CADRU IMPUS DE LEGEA 95/2006 , si deci TITLUL EXECUTORIU ESTE SI EL NUL , bazandu-se pe un act NUL.instanta de recurs nu tine cont de PREVEDERILE ACESTUI ARTICOL , DECIZAND SA RESPINGA RECURSUL.
CE AM DE FACUT PE MAI DEPARTE ? CUM POT FACE CA INSTANTELE SA RESPECTE PREVEDERILE LEGII 95/2006 art.211(corelat cu ord.345)?
CINE MA AJUTA CU UN SFAT ?

Alte discuții în legătură

Asigurări de sănătate dandan7 dandan7 Bună ziua, Sunt student, am peste 26 de ani şi nu am asigurări de sănătate. Am nevoie de adeverinţe medicale pentru facultate. Sunt obligat să am ... (vezi toată discuția)
Norma minima de lucru ca angajat al unei persoane fizice pentru a fi asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate agherman agherman Buna ziua! Din cate stiu nu are nicio relevanta in stabilirea normei de munca natura juridica a angajatorului, dar cum am precizat si in titlul subiectului, ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate expertsdata expertsdata daca esti unic asociat, sau numai asociat, neangajat in propria firma, esti obligat sa inchei un contract cu casa de asigurari de sanatate sau aceasta optiune ... (vezi toată discuția)