avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Norma minima de lucru ca angajat al unei persoane ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Norma minima de lucru ca angajat al unei persoane fizice pentru a fi asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate

Buna ziua!
Din cate stiu nu are nicio relevanta in stabilirea normei de munca natura juridica a angajatorului, dar cum am precizat si in titlul subiectului, precizez ca in cazul meu angajatorul e o persoana fizica, iar angajatul ar fi pe post de
menajera. Am citit in mai multe resurse legislative online cum ca s-a scos anul acesta sau anul trecut norma minima acceptabila intr-un raport de munca, iar unitatea luata in calcul intr-un raport de munca este ora. Timpul de munca cuantificandu-se pe luna, deduc faptul ca se poate sa existe un raport de munca si respectiv un contract de munca cu timp de lucru de o ora/ luna. Acum vin cu urmatoarea intrebare: in aceasta situatie persoana respectiva poate dobandi calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate? Aceeasi intrebare am adresat-o Casei Judetene de Asigurari Sociale de Sanatate si raspunsul a fost afirmativ. Multumesc anticipat pentru consiliere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 24 Octombrie 2014
Daca Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate v-a dat un raspuns afirmativ, atunci orice comentariu ar fi de prisos.

Art. 211 din Legea 95/2006:
(1) Sunt asiguraţi, potrivit prezentei legi, toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară, precum şi cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară sau au domiciliul în România şi fac dovada plăţii contribuţiei la fond, în condiţiile prezentei legi. În această calitate, persoana în cauză încheie un contract de asigurare cu casele de asigurări de sănătate, direct sau prin angajator, al cărui model se stabileşte prin ordin al preşedintelui CNAS cu avizul consiliului de administraţie.
.....

Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala pentru cetatean sua casatorit in romania cu cetateanca romanca denisa25 denisa25 sotul meu lucreaza la Baza Militara Kogalniceanu ,e casatorit in Romania ,e cetatean american si are rezidenta in Romania.Are Insuf renala in stadiul de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pentru cetateni straini din ue mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este modalitatea prin care un cetatean strain din Uniunea Europena (mai exact din Germania) poate beneficia de asigurare ... (vezi toată discuția)
Renuntare asigurare medicala din romania Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea medicala din Romania, despre care stiu ca ar fi obligatorie, dar nu stiu in ce conditii devine facultativa. ... (vezi toată discuția)