avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare medicala pentru cetatean SUA casatorit in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare medicala pentru cetatean SUA casatorit in Romania cu cetateanca romanca

sotul meu lucreaza la Baza Militara Kogalniceanu ,e casatorit in Romania ,e cetatean american si are rezidenta in Romania.Are Insuf renala in stadiul de predializa si vrem sa stim daca poate obtine asigurare medicala de sanatate in Romania
Cel mai recent răspuns: denisa25 , utilizator 13:53, 15 Iulie 2011
1. Iata ce zice Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii:
Art. 211. - (1) Sunt asiguraţi, potrivit prezentei legi, toţi cetãţenii români cu domiciliul în ţarã, precum şi cetãţenii strãini şi apatrizii care au solicitat şi obţinut prelungirea dreptului de şedere temporarã sau au domiciliul în România şi fac dovada plãţii contribuţiei la fond, în condiţiile prezentei legi. În aceastã calitate, persoana în cauzã încheie un contract de asigurare cu casele de asigurãri de sãnãtate, direct sau prin angajator, al cãrui model se stabileşte prin ordin al preşedintelui CNAS cu avizul consiliului de administraţie.

2. Pentru amanunte luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
va multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare asigurare medicala din romania Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea medicala din Romania, despre care stiu ca ar fi obligatorie, dar nu stiu in ce conditii devine facultativa. ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei la asigurarile de sanatate silvia_m silvia_m Buna ziua Fiica mea este cetatean roman dar este rezident in strainatate. Este proprietara unui apartament pe care l-a inchiriat din 2007. Si-a platit cu ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pentru cetateni straini din ue mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este modalitatea prin care un cetatean strain din Uniunea Europena (mai exact din Germania) poate beneficia de asigurare ... (vezi toată discuția)