avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PLATA CONTRIBUTIEI LA ASIGURARILE DE SANATATE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PLATA CONTRIBUTIEI LA ASIGURARILE DE SANATATE

Buna ziua

Fiica mea este cetatean roman dar este rezident in strainatate. Este proprietara unui apartament pe care l-a inchiriat din 2007. Si-a platit cu corectitudine impozitul pe venitul din inchirierea bunurilor dar recent a primit la domiciliul din tara din partea CNAS o somatie privind neplata contributiei la asigurarile de sanatate.
Sumele datorate au fost calculate incepand din 2007pana in 2010, cu penalizarile calculate pentru fiecare an de intarziere.
As dori sa stiu:
1. ca rezident in strainatate (Comunitatea Europeana) si ca asigurat in tara unde are rezidenta, mai are obligatia sa plateasca si in Romania contributii la asigurari de sanatate daca nu beneficiaza si nu a beneficiat de servicii medicale aici?
2. CNAS nu avea obligatia ca la sfarsitul fiecarui an sa anunte sumele de plata pentru anul respectiv si nu dupa 4 ani, adaugand si penalizari considerabile?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: silvia_m , utilizator 20:14, 19 Septembrie 2011
legea 95/2006 Art. 211. - (1) Sunt asiguraţi, potrivit prezentei legi, toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară, precum şi cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară sau au domiciliul în România şi fac dovada plăţii contribuţiei la fond, în condiţiile prezentei legi. ...

fiica dvs. nu are obligatia sa se asigure in Romania, (decit daca vrea ea in cazul in care mai sta pe-aici), nu are niic obligatia de a plati cass pt. venitul pe locuinta
discutati la casa locala
Va multumesc. Asa mi se parea si logic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare asigurare medicala din romania Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea medicala din Romania, despre care stiu ca ar fi obligatorie, dar nu stiu in ce conditii devine facultativa. ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru cetatean sua casatorit in romania cu cetateanca romanca denisa25 denisa25 sotul meu lucreaza la Baza Militara Kogalniceanu ,e casatorit in Romania ,e cetatean american si are rezidenta in Romania.Are Insuf renala in stadiul de ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru cetatenii romani cu rezidenta in strainatate cernata cernata Buna Seara Sunt cetatean roman cu domiciliul in elvetia din ianuarie 2004. Am avut venituri in romania din inchirierea apartamentului pe anii 2005-2009. CAS ... (vezi toată discuția)