avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

asigurari de sanatate

daca esti unic asociat, sau numai asociat, neangajat in propria firma, esti obligat sa inchei un contract cu casa de asigurari de sanatate sau aceasta optiune este facultativa.#-o
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:44, 22 Februarie 2010
daca esti singur asociat si unic administrator trebuie sa inchei cu CASS un contract de asigurare medicala
L 95/2006- Art. 211. - (1) Sunt asigurati, potrivit prezentei legi, toti cetatenii romani cu domiciliul in tara, precum si cetatenii straini si apatrizii care au solicitat si obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara sau au domiciliul in Romania si fac dovada platii contributiei la fond, in conditiile prezentei legi. In aceasta calitate, persoana in cauza incheie un contract de asigurare cu casele de asigurari de sanatate, direct sau prin angajator, al carui model se stabileste prin ordin al presedintelui CNAS cu avizul consiliului de administratie.
Art 259 (4) Persoanele care nu sunt salariate, dar au obligatia sa isi asigure sanatatea potrivit prevederilor prezentei legi, sunt obligate sa comunice direct casei de asigurari alese veniturile, pe baza contractului de asigurare, in vederea stabilirii si achitarii contributiei de 6,5%.

Nu realizeaza venituri,sau este vorba si de prestarea unor activitati salariale sau realizarea unor altfel de venituri?
multumesc
asociat unic, neangajat, are contract cu casa de pensii care stiam ca este obligatoriu, dar cu sanatatea stiam ca este facultativ. societatea are venituri .
acum sunt derutata pt ca tot nu inteleg daca este obligatoriu.
Aveti obligatia asigurarii in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie asigurari de sanatate edigeorge edigeorge Sunt din jud Olt,mergand la casa de asigurari de sanatate pt vizarea adeverintei de angajat[pt medicul de familie] nu mi s-a pus viza pana nu achit doua luni ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru cetatenii romani cu rezidenta in strainatate cernata cernata Buna Seara Sunt cetatean roman cu domiciliul in elvetia din ianuarie 2004. Am avut venituri in romania din inchirierea apartamentului pe anii 2005-2009. CAS ... (vezi toată discuția)
Asigurări de sănătate dandan7 dandan7 Bună ziua, Sunt student, am peste 26 de ani şi nu am asigurări de sănătate. Am nevoie de adeverinţe medicale pentru facultate. Sunt obligat să am ... (vezi toată discuția)