avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale de ce este nevoie pentru infiintarea unui scpa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

de ce este nevoie pentru infiintarea unui scpa

vreau sa stiu de ce anume am nevoie pentru a infiinta un scpa. de cati avocati definitivi si cu ce vechime. daca pot fi pe langa acesti avocati si alti asociati care nu au studii de specialitate sau care sunt avocatii stagiari. De asemenea as dori sa stiu daca infiintez un srl cu codul caen 7414 pot sa-mi desfasor activitatea in acelasi mod sau nu. Adica pot sa angajez avocati definitivi si stagiari sau sa ma asociez cu persoane care nu au studii de specialitate.
Cel mai recent răspuns: yagunz , utilizator 14:05, 24 Mai 2005
Pentru a infiinta un SCPA ai nevoie de statut si de act constitutiv. Conditiile le gasesti in Legea 51/1995. Este necesara asocierea a cel putin 2 avocati definitivi (care vor fi avocati asociati), si pot activa si avocati colaboratori, dar si avocati salarizati in interiorul profesiei (evident ca si avocati stagiari).
Activitatile specifice profesiei de avocat nu pot fi desfasurate in cadrul unui SRL, indiferenta care ar fi obiectul de activitate. Legea 51/1995 prevede clar si restricitiv care sunt formele de exercitare a profesiei de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un alt fel de asociere? inquisitor inquisitor Se poate efectua o asociere intre 2 persoane juridice (fiecare vine cu ceva diferit, de ex., una cu brevetul, cealalta cu mana de lucru si spatiu), dar FARA ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate presta servicii in calitate de pfa? OANA GORAN OANA GORAN am uarmatoarea nelamurire: un consilier juridic poate presta servicii juridice in calitate de pfa, se poate ??? daca da, ce presupune acest lucru.?? va ... (vezi toată discuția)