Buna seara ! Va rog ....spuneti mi este adevarat ca poate schimba numele de familie ( cu bani) fosta mea sotie al fetitei noastre in varsta de3 ani?! Fara acceptul meu? Tin sa mentionez ca nu sunt decazut din drepturi desi ea a iesit fara acceptul meu din tara...... fata este pe numele meu de familie ,mama ei nu,si a recuperat numele de fata,insa copila noastra este trecuta pe cetificatul de nastere cu numele meu !!! A transmis unor persoane apropiate ca va schimba numele fetei ,pe numele concubinului ei italian fara voia mea,chiar este posibil asa ceva!!!?!?!?!?!!
Intai trebuie sa va ceara acordul, daca refuzati, probabil ca Autoritatea Tutelara nu isi va da acceptul.
Pt schimbarea numelui pe cale administrativa, are nevoie de motive intemeiate si trebuie sa se justifice si un interes al copilului.
O fi zis doar sa va supere, f putin probabil sa reuseasca.
Sincer.....am ramas cu un dezgust total ! Asa cum a putut iesi din tara cu fata fara acordul meu....eu nefiind decazut din drepturi,din contra avand si dreptul judecatoresc la vizita saptamanala.....nu m ar mira ,ca , cu bani sa ii poata schimba si numele......
Daca are o hotarare judecatoreasca pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti nu are nevoie de acordul dvs la iesirea din tara (nu are legatura cu decaderea din drepturi).
Cred ca ar trebui sa va preocupe mai mult relatia cu fata si sa actionati cumva in sensul asta decat numele, nu va ajuta pe dvs sau pe copil ca aveti acelasi nume cat relatia dintre voi va fi nula.
Potrivit art. 7 din OG nr. 41/2003, pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de tutore.
Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotari autoritatea tutelara.
Cand cererea de schimbare a numelui minorului este facuta de catre unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.
Acordul nu este necesar in cazul in care celalalt parinte este pus sub interdictie ori este declarat judecatoreste disparut sau decazut din drepturile parintesti. In cazul in care minorul a implinit varsta de 14 ani, cererea va fi semnata si de acesta.
Schimbare nume minor
smj
Buna ziua, m-ar interesa daca sotia de care sunt divortat poate schimba numele fiului nostru, minor, care este in custodia ei, fara acordul meu. ... (vezi toată discuția)