avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Dizolvare societate art. 153 ind.24 , art. 228 al.1 ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Dizolvare societate art. 153 ind.24 , art. 228 al.1 lit.d din legea 31/1990

ANAF m-a notificat in conformitate cu dispozitiile art. 153 ind.24 din L. 31/1990 si art. 228 al.1 lit.d ) pentru dizolvarea unui SRL. In prezent nu am posibilitatea maririi capitalului social pentru ca activul contabil net sa fie mai mare de 1/2 din capitalul social.Mai pot preveni dizolvarea la cererea ONRC? Ce pasi pot sa mai fac , in prevenirea acestui deznodamint ? Mentionez ca autoturismul este firma si n-am datorii la furnizori.
Cel mai recent răspuns: adina_c , utilizator 14:13, 17 Noiembrie 2013

Legea nr. 302/2005:
<<Art. III. (2) Orice persoană interesată poate face recurs împotriva hotărârii judecătoreşti de dizolvare, în termen de 30 de zile de la efectuarea publicităţii prin afişare pe pagina de Internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Societatea împotriva căreia s-a dispus dizolvarea poate formula recurs în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii judecătoreşti, în condiţiile Codului de procedură civilă. >>

Conform Legii nr. 31/1990, art. 153^24 alin (5):
<< Instanţa poate acorda societăţii un termen ce nu poate depăşi 6 luni pentru regularizarea situaţiei. Societatea nu va fi dizolvată dacă reconstituirea activului net până la nivelul unei valori cel puţin egale cu jumătate din capitalul social are loc până în momentul rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de dizolvare.>>
da, si eu am primit acelasi tip de notificare,vineri 15 noiembrie, parerea mea e sunt mai multe firme in aceasta situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 153_24 Instantlife Instantlife Prin art. 201 (2) LSC se precizeaza ca dispozitiile referitoare la reducerea capitalului social in SA-uri se aplica si srl-urilor. Dar...este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sau majorare capital social? inorog inorog ANAF m-a notificat in conformitate cu dispozitiile art. 153 din L. 31/1990 c atrebuie sa am capitalul propiu pozitiv.Societatea nu mai desfasoara activitati ... (vezi toată discuția)
Am o firma care nu a mai avut activitate din 2015. Dovis Dovis Buna seara, Am o firma care nu a mai avut activitate din 2015. In 2017 am suspendat-o pana in decembrie 2020. Acum ce trebuie sa fac ca sa o inchid? Am auzit ... (vezi toată discuția)