avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot emite factura si chitanta pentru clienti persoane ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot emite factura si chitanta pentru clienti persoane fizice daca nu am casa de marcat?

Am deschis un punct de lucru(fizic),magazin cu amanuntul,neplatitor de TVA,dar nu l-am inregistrat inca la ONRC(proprietarul spatiului cu care trebuie sa facem contractul de inchiriere e plecat din tara).Urmeaza sa cumparam casa de marcat,pe care vrem s-o fiscalizam pe adresa de la punctul de lucru,deci toate astea dureaza cateva zile bune.Intre timp,vrem sa vindem marfa(!).Se poate emite factura si chitanta pt.marfa vanduta pana rezolvam problema cu casa de marcat?
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 09:19, 15 Noiembrie 2013
esti obligat sa ai casa de marcat.amenda este de 10.000 lei.
Multumesc
Dar daca folosim casa de marcat la punctul de lucru fiind fiscalizata la sediul social,care e sanctiunea?
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
carmenbn, utilizator
De ce nu folositi o casa de marcat volanta? Adica fiscalizata pe punctul de lucru si care poate fi utilizata oriunde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen rovalibt rovalibt Buna ziua Am deschis o societate la care activitatea principala este 47.41 Comert cu amanuntul al calculatoarelor, unitatilor periferice si software-lui In ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O fima de distributie care are ca obiect de activitate principala (CAEN 4639) comert [b]cu ridicata[/b] nespecializat de produse alimentare, ... (vezi toată discuția)
Casa marcat pfa activitati la sediu si la beneficiari simgrig2002 simgrig2002 O intrebare legata de achizitia unei case de marcat pentru PFA neplatitor de TVA si fara salariati, care va emite putine bonuri fiscale (pot fi zile cu zero ... (vezi toată discuția)