avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... constituire Asociatie Patronala a Transportatorilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

constituire Asociatie Patronala a Transportatorilor Rutieri din anumita zona

Stimati colegi si cititori

va rog sa ma sfatuiti de ce fel de acte am nevoie pentru intocmirea unei asociatii patronale de transporturi, zonala, care apoi se inscrie in Federatia Nationala a Patronatelor a Transportatorilor. Membrii vor fi persoane juridice, reprezentate de asociatii lor.
Trebuie specificati presedintele, vicepresedintele, secretarul ... restul membrilor, conditiile de participare, conditiile de intrare/iesire, patrimoniul, daca se constituie, ???
Multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 15:17, 2 Aprilie 2009
Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, comunitar sau, după caz, în interesul lor, personal nepatrimonial.
Asociaţia dobândeşte personalitate juridică prin înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul.
Aveti nevoie de un Statut care poate fi atestat si de un avocat, o rezervare denumire la MJ si un capital.
Va pot oferi si alte amanunte inclusiv ajutor la infiintare
Multumesc mult.
Intradevar am nelamuriri cum se poate constitui dovada patrimoniului, depunerea unei sume intr-un cont? Pe numele cui ? daca asociatia nu este formata inca.
Si membrii fondatori pot fi un SRL prin 2 asociati, si 2 persoane fizice? :D
Asta e trei deja :D
Atunci de cenzori nu au nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se infiinteaza un ong? adrianacab adrianacab CUM SE INFIINTEAZA UN ONG?VA ROG SA-MI SPUNETI DE CE ACTE AM NEVOIE SI UNDE SE DEPUN, SI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?TREBUIE MINIM 3 ASOCIATI?ACESTIA POT ... (vezi toată discuția)
Se poate infiinta o asociatie culturala cu un singur membru? asociat unic? iacobdragomir iacobdragomir Stiu ca este un nonsen, dar un prieten a depus la judecatorie actele pentru a infiinta o asociatie culturala cu un singur membru. Stie cineva ceva? (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui membru fondator diana23ct diana23ct Buna ziua. Am infintat anul trecut o asociatie non profit care are 3 membrii fondatori. In momentul de fata ne aflam in fata unei probleme, unul din membri ... (vezi toată discuția)