avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare domiciliu!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare domiciliu!

Buna ziua!
Sint din iasi si lucrez in alta localitate..unde si locuiesc de vreun an. Peste putin timp urmeaza sa imi expire cartea de identitate si trebuie sa o refac. Am 2 solutii, dar niciuna fara betze in roate: ori sa gasesc pe cineva aici care sa ma ia in locatie..ori..sa merg in iasi.
Daca e sa merg in iasi, imi trebuie acordul unuia dintre parinti ca sa am inca domiciliul respectiv, dar niciunul din parinti nu e in tara. Pentru asta ar trebui ca unul din ei sa dea o declaratie notariala? Dar, ca sa dea o declaratie de genul asta..ca sa dovedeasca ca sint proprietari..nu trebuie sa prezinte la notariat si actul de proprietate? (actul de proprietate este in iasi..). e cam incalcita treaba.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: DreamerA , utilizator 11:52, 2 Aprilie 2009
Buna ziua.In localitatea unde lucrati unde locuiti si in baza a ce documente?
Solicitantul + Actul de proprietate al spatiului + declaratia unuia dintre parinti ( o poate trimite prin posta).
De mana.. nu se merge la notariat.
adiv a scris:

Buna ziua.In localitatea unde lucrati unde locuiti si in baza a ce documente?

Unde lucrez stau cu chirie, dar nu am niciun contract legal de inchiriere, deci nu se pune problema unei vize de flotant sau resedinta.

bpcs a scris:

Solicitantul + Actul de proprietate al spatiului + declaratia unuia dintre parinti ( o poate trimite prin posta).
De mana.. nu se merge la notariat.

Daca reusiti dumneavoastra sa ii convingeti pe cei de la politie sa accepte doar cu o declaratie de mana....mie mi-au spus clar ca trebuie declaratie notariala.

Daca reusiti dumneavoastra sa ii convingeti pe cei de la politie sa accepte doar cu o declaratie de mana....mie mi-au spus clar ca trebuie declaratie notariala.

Se poate.. doar sunt politisti. Puteti sa le cereti paragraful de lege in care este specificat declaratie notariala. Eu unul nu l-am intalnit. Cu putin scandal eu zic ca vor primi actele de mai sus.
"VI. DOVADA ADRESEI DE DOMICILIU SAU DE RESEDINTA SE POATE FACE CU UNUL DIN URMATOARELE DOCUMENTE:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ; b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit.a);
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoan? fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prev?zute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol, pentru mediul rural."

[ link extern ]

iasi este tot in romania...nu?
Partea cu declaratia este interpretabila. Declaratia scrisa se da in fata lucratorului de la evidenta persoanelor.
Si..cum in cazul meu, nu se poate prezenta niciun parinte, nu cred ca e de ajuns sa vin eu cu o declaratie de mana cu o simpla semnatura..
In legatura cu scandalul...prefer sa fiu sigur ca se poate rezolva, decat sa fac aproape 500 km si sa ma trezesc ca tot nu vor sa primeasca actele!

Alte discuții în legătură

O situatie fara iesire! gabriellablaga gabriellablaga Buna ziua! Ma numesac Gabriela Cristea si am dat de un mare necaz: fiului meu i s-a furat portofelul unde se afla cartea de identitate si am mers sa fac un ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie annaendi annaendi pt ca stau in chirie si nu am contract cu proprietarul (lipsa spatiu)posed doar carte de identitate provizorie.As dori sa stiu daca pot pleca in concediu in ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa imi fac cartea de identitate CrissLA CrissLA In luna decembrie a decedat tatal meu,din motive financiare nu am putut face impreuna cu familia succesiunea la imobil.Acum eu am o problema:IMI ... (vezi toată discuția)