avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte de identitate provizorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte de identitate provizorie

pt ca stau in chirie si nu am contract cu proprietarul (lipsa spatiu)posed doar carte de identitate provizorie.As dori sa stiu daca pot pleca in concediu in afara tarii?
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 07:30, 5 Iulie 2008
Nu puteti pleca in afara teritoriului Romainiei cu o carte de identitate provizorie intrucit nu aveti domiciliu stabil.
se pune probema domiciliului stabil.
Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul din urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ; b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit.a);
b) declaratia scrisa de primire in spatiu a gazduitorului, insotita de actul de proprietate al acestuia, pentru persoanele care solicita schimbarea domiciliului la o alta persoana fizica;
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol, pentru mediul rural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul refuza consimtamantul luarii in spatiu geo1999 geo1999 Buna ziua, Sunt casatorita din anul 1999 si locuim in proprietatea sotului dobandita inainte de casatorie.Cartea de Identitate mi-a expirat.Pt.eliberarea unei ... (vezi toată discuția)
Carte provizorie Linca Linca Buna seara nepotul meu are hotarare definitiva pentru inregistrare tardiva,trebuie sa scoata mai intai o carte provizorie de identitate si apoi certificatul ... (vezi toată discuția)
Expirare ci cateldestept cateldestept Daca fiului meu de 24 ani i-a expirat cartea de identitate si eu nu mai doresc sa-l primesc in spatiu, pot sa-l evacuez? Apartamentul este al meu, mama lui, ... (vezi toată discuția)