avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu pot sa imi fac Cartea de Identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu pot sa imi fac Cartea de Identitate

In luna decembrie a decedat tatal meu,din motive financiare nu am putut face impreuna cu familia succesiunea la imobil.Acum eu am o problema:IMI EXPIRA CARTEA DE IDENTITATE,iar cei din cadrul Politiei spun ca nu pot schimba actul pana nu fac succesiunea.
Chiar daca legea zice ca trebuie sa vin de mana cu propietarul apartamentului,prin urmarea decesului acestuia nu vad de ce nu pot obtine un alt act de identitate in termenul legii,doar pot dovedi lipsa prezentei acestuia cu Certificatul de Deces.
Ma poate sfatui cineva ce pot face?Daca e adevarat ca trebuie facuta succesiunea,aceasta cat ar costa?Am inteles ca e destul de scumpa.
Rog urgent o indrumare.

Sincere Multumiri!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 22:02, 17 Mai 2011
Mama dv mai traieste?
CrissLA a scris:

.....legea zice ca trebuie sa vin de mana cu propietarul apartamentului...

In momentul fata, proprietarul apartamentului nu mai este in viata, deci trebuie stabilit cui revine dreptul de proprietate si acest lucru se face prin dezbaterea succesiunii. Trebuie sa mergeti la notarul public cu actul de deces, actul de proprietate si toate actele de stare civila ale mostenitorilor. Taxele vi le calculeaza notarul in functie de valoarea masei succesorale conform evaluarilor din expertizele notariale in vigoare.
Nu exista ca politia sa nu iti faca act de identitate ! Se poate face act de identitate si fara domiciliu ( retine si fara domiciliu ) Politia iti poate face o adeverinta provizorie de identitate. In care se specifica fara domiciliu - sau lipsa spatiu. Mergi la comandantul sectiei de politie - sau un sef de la evidenta populatiei. Sunt obligati sa-ti faca act de identitate ,,, Provizoriu,,. Dupa care iti poti rezolava celelalte probleme. Mai cunosc din astea.. in care politistul rau intentionat te plimba de colo colo. Bugetari ? platiti si din banii tai ! Date la ei !
OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români

Art. 27. - Dovada adresei de domiciliului se poate face cu unul dintre următoarele documente:
a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;
b) declaraţia scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spaţiu, însoţită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a);
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) şi b); ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare ci cateldestept cateldestept Daca fiului meu de 24 ani i-a expirat cartea de identitate si eu nu mai doresc sa-l primesc in spatiu, pot sa-l evacuez? Apartamentul este al meu, mama lui, ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu stelistul7 stelistul7 buna ziua .doresc sa fiu luat in spatiu de catre bunica,dar ea nu se poate deplasa.cum procedez? (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie annaendi annaendi pt ca stau in chirie si nu am contract cu proprietarul (lipsa spatiu)posed doar carte de identitate provizorie.As dori sa stiu daca pot pleca in concediu in ... (vezi toată discuția)