avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost internata in spital si acum sunt in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost internata in spital si acum sunt in concediu medical iar societatea unde lucrez a angajat o persoana in locul meu

buna seara am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.am fost internata in spital si acum sunt in concediu medical iar societatea unde lucrez a angajat o persoana in locul meu.cu mine ce se va intampla cand mi se termina concediul medical?are dreptul sa imi desfaca contractu de munca?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 15 Noiembrie 2013
Nu au dreptul sa va desfaca contractul de munca in timpul concediului medical. Poate au angajat doar pe perioada in care lipsiti.
Pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii , nu va pot concedia decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.


Pe perioada cat sunteti in concediu medical, angajator poate angaja o alta persoana in locul dvs.
Art. 83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
...

Art. 50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
,,,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiind in concediu medical patronul poate sa iti incheie contractul de muncĂ mariamoldoveanu mariamoldoveanu Buna ziua. Am inteĺes de LA colegele mele ca persoanele care sunt CONCEDIU MEDICAL LI SE INCHEIE IE CONTRACTUL DE MUNCA . EXISTĂ POSIBILITATEA CA UN ... (vezi toată discuția)
Itm vmarius30 vmarius30 Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)
Un angajator poate sa desfaca contractul de munca daca sunt in concediu medical? Dorica Pricopu Dorica Pricopu Buna ziua, fica mea este in concediu medical din data de 30 octombrie 2018. Patroana firmei la care este angajata o suna cel putin o data pe saptamina si o ... (vezi toată discuția)