avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Folosirea unui soft nelicentiat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Folosirea unui soft nelicentiat

Buna ziua,
Care sunt riscurile la care ma supun atunci cand folosesc un soft nelicentiat??
(de exemplu o platforma de forum IPB,vBulletin etc. ) ?
Folosirea de soft piratat este ilegala, dar e in general considerata nedemna pentru numele de gainarie, asa ca nu are mare prioritate la Politie. Dar nu orice soft nelicentiat este piratat, vezi www.avocatnet.ro/content/for...
Programele pentru calculator sunt strict protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, care garanteaza dreptul de autor asupra oricarei opere de creatie intelectuala, inclusiv programele de calculator.

Conform acestei legi, instalarea, stocarea, rularea sau executarea, afisarea ori transmiterea in retea a unui program pentru calculator fara autorizarea titularului dreptului de autor (fara licenta) reprezinta infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda de la 100 de milioane de lei la 400 de milioane de lei.

In cele mai dese cazuri se primesc amenzi pentru astfel de fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare programe fara licenta Brokeru22 Brokeru22 lucrez la o institutie publica, si din numarul total de calculatoare jumatate nu au licenta pt windows-ul folosit. nici un calculator nu are licenta pt ... (vezi toată discuția)
Legislatie instalare software sevenx sevenx Buna ziua, Mi s-a propus de catre o firma privata un contract in urma caruia sa ma ocup de mentenanta hardware si software a calculatoarelor utilizate. Fiind ... (vezi toată discuția)
Curiozitate piraterie andreicristi andreicristi buna ziua, sunt curios, in cazul in care descarci de pe torenti/internet etc filme jocuri piratate, poti patii ceva legal? iar in cazul in care s-ar incadra la ... (vezi toată discuția)