avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie data astazi cu incepere de maine din functia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie data astazi cu incepere de maine din functia de gestionar

Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare :am un angajat care a venit la mine astazi si doreste sa plece din tara maine. Este gestionar si a depus cererea si a spus ca isi da demisia fara preaviz incepand de maine 17-11-2013. Se poate face acest lucru avand in vedere ca este "gestionar " si ca are gestiune in responsabilitate care nu o poate preda mai devreame de data de 01.12.2013?Daca da in ce conditii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 16 Noiembrie 2013
Demisia fara preaviz nu este posibila decat in conditiile in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m. (art.81 alin.7 C.mun.).

In schimb, angajatorul , conform art.81 alin.7 C.mun., poate renunta la efectuarea totala sau partiala a preavizului.

Poate delega o alta persoana sa participe in numele ei la predarea-primirea gestiunii.

HG nr.223/1969
ART. 2
Gestionarul, în cazul în care este împiedicat sa efectueze personal predarea, poate desemna o persoana care consimte sa-l reprezinte la aceasta operaţie; pentru unităţile Ministerului Forţelor Armate, Ministerului Afacerilor Interne şi ale Consiliului Securităţii Statului, reprezentantul gestionarului trebuie sa fie un angajat al unităţii respective. Gestionarul sau reprezentantul sau va fi încunoştinţat în scris despre locul şi timpul stabilit pentru predare.
În cazul în care gestionarul sau reprezentantul sau nu se prezintă la locul şi timpul stabilit, predarea se face în numele gestionarului de către un angajat desemnat în acest scop de conducătorul organizaţiei socialiste.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii crisp_1978 crisp_1978 Pentru incetarea unui contract de munca pe perioada determinata, daca angajatul nu se poate prezenta la servici din motive personale pentru predarea gestiunii ... (vezi toată discuția)
Gestiuni multiple iuly75 iuly75 As dori sa stiu daca un gestionar poate sa aiba mai multe tipuri de gestiuni materiale in primire ex: alimente, echipament, cazarmare. La cererea celor in ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestionar la gestiuni materiale carmen1975 carmen1975 Buna ziua, am intrebarea urmatoare: cum se procedeaza legal in situatia in care gestionarul lipseste din unitate pe motiv medical mai mult de 60 zile ... (vezi toată discuția)