avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare partaj vechiul/noul Cod de procedurã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare partaj vechiul/noul Cod de procedurã civilã

Procesul meu de partaj a fost inregistrat in 31.10.2012, sunt la instanta de fond si in apel as vrea sa fac cerere de stramutare. Cererea de stramutare - procesul incepand pe vechiul cod - o inaintez la Inalta Curte la Bucuresti sau la Curtea de Apel din orasul meu...?!?
Cel mai recent răspuns: EMILO69 , utilizator 19:52, 30 Ianuarie 2014
Cererile de stramutare se judeca de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

multumesc frumos...!!! insa cineva, imi spunea ca ar fi posibil ca pe noul cod, cererea, sa-mi fie judecata de curtea de apel de care sunt arondat...!?!
:) Păi dacă acum sunteți de-abia în fața instanței de fond, de unde știți că o să aveți motive să solicitați strămutarea pricinii atunci când o să ajungeți în apel?

Cererea de strămutare se va judeca potrivit dispozițiilor vechiului Cod de procedură civilă. Asta înseamnă că o cerere de strămutare întemeiată pe motive de rudenie sau de afinitate se depune la instanța imediat superioară, iar cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă se depune la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Va multumesc pentru raspuns si-mi cer scuze pentru intarziere...!!!
Motivele de banuiala legitima le-as avea datorita anterioarei spete, (de incredintare a minorei) in care presedinta completului mi-a facut mai multe nedreptati dovedite si confirmate...!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare handsu handsu Care este procedura de inaintare a unei cereri de stramutare . M-ar interesa in m od amanuntit , si timbrarea . (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
mutarea unui proces civil in alta localitate elenagogan elenagogan buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este posibila mutarea unui proces civil in alta localitate inainte de pronuntare,.ce-ar trebui sa fac incazul ca se ... (vezi toată discuția)