avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ce fac in cazul ca noul proprietar nu si-a platit ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ce fac in cazul ca noul proprietar nu si-a platit impozitul la masina de ani buni

Am vandut o masina de 6 ani, cu toate formele legale care erau atunci prin 2008, inclusiv specificatia cu data si semnatura pe talonul masini ca intr-o luna sa o treaca pe nume. Aflu acum avand treaba pe la serviciul de inmatriculari ca masina este inca pe numele meu si el nu s-a sinchisit de fel. Masina in baza contractului de vanzare cumparare eu am scos-o din plata impozitului de la mine din oras urmand ca sa fie inregistrata in celalat oras (in alt judet) .
Intrebarea este ce se poate face in cazul asta daca persoana respectiva care nu si-a facut treaba cum era legal, nu mai exista in tara si este cautat de ani buni de politie. Masina se afla la niste persoane cu care el era ceva rude nici ele nu stiu nimik de el . Masina este in paragina nefunctionala acum si nefolosita. Ce se poate face ca sa nu mai imi stea pe nume? Va multumesc stimati avocati pt. eventualele raspunsuri!.
Cel mai recent răspuns: voceasperanteimedias@yahoo.com , utilizator 20:53, 17 Noiembrie 2013
Initial ati afirmat - noul proprietar nu si-a platit impozitul la masina de ani buni,ulterior reveniti cu precizarea - eu am scos-o din plata impozitului de la mine din oras
In aceste conditii este evident ca auto nu se mai afla pe rolul dv fiscal,respectiv nu sunteti responsabil daca proprietarul acestuia a acumulat debite
Ce se poate face ca sa nu mai imi stea pe nume?

Pe "nume " nu va mai sta,de vreme ce afirmati ca dupa instrainare ati scos auto de pe rolul dv fiscal,astfel incat debitele acumulate nu va pot fi impuse dvs
Asa este, aveti drepatate pe jumatate, legat de primarie de unde s-a scos din evidente. Doar ca in evidentele politiei, respectiv serviciului de inmatriculari apare ca: masina mea (adica pe numele meu) nu apare noul proprietar. Cum pot clarifica situatia? din moment ce eu nu mai am acte de detinator (proprietar) a acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2013
voceasperanteimedias@yahoo.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)
Probleme înmatriculare (intermediar) Florinis Florinis Seara buna,va prezint situatia mea care ma confrunt de 4 luni de zile. Am cumparat o masina in 2015 de la un intermediar care a cumpărat-o de la proprietarul ... (vezi toată discuția)
Pot radia o mașină daca mai am de platit impozitul la primarie? Marilacatus66@yahoo.com Marilacatus66@yahoo.com Am vandut o mașină cu contract vanzare cumparare .dar clientul nu vrea să plateasca impozit si a ramas tot pe numele meu .am mai ramas si eu cu ceva ... (vezi toată discuția)