avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Despre inactiunea autoritatilor sau cum sa distrugi o ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Despre inactiunea autoritatilor sau cum sa distrugi o societate

Am cumparat un produs electronic (de fapt, mai multe) de la o societate comerciala (mai multe). Am cedat ori pierdut posesia acelui bun (in unele situatii si a actelor de provenienta). Desi sunt proprietara bunului, nu sunt si posesoarea lui. Din punct de vedere juridic nu pot fi considerata responsabila pentru o eventuala folosire improprie a bunului respectiv (din cate inca mai stiu eu, nu este posibila raspunderea pentru fapta altuia, cu exceptia minorilor ori interzisilor). Totusi, cum ma pot eu proteja in atare situatie? In cazul dat, nu sunt o victima a unui sistem disfunctional?

Cel mai recent răspuns: ivanawlf , utilizator 09:22, 18 Noiembrie 2013
Nu prea se-ntelege care e problema. Daca bunul e interzis de lege sau e restrictionata folosirea lui, sunteti responsabila pentru faptul ca l-ati pus la dispozitia altora.
Este vorba despre un dispozitiv electronic de tip combina muzicala pentru care inca mai am acte de provenienta. Este vorba despre un mp4player daruit inclusiv cu actele de provenienta . Este vorba de o colectie de CD-uri pentru care nu mai am acte de provenienta (bonuri fiscale). Este vorba despre un mp3player pierdut pentru care nu mai am nici acte de provenienta. Este vorba despre un telefon mobil pentru care am acte de provenienta. Este vorba despre o imprimanta pentru care am acte de provenienta. Este vorba despre unul sau doua calculatoare personale pentru care nu mai am acte de provenienta.
Care este, mai exact, incadrarea raspunderii mele?











Tot nu e clar in ce ar consta raspunderea. De ex. daca s-au falsificat bani cu imprimanta, Politia v-ar putea trage la raspundere pentru asta, dar ar reiesi din cercetari ca nu mai aveati imprimanta respectiva. Cat despre playere si CD-uri nu vad in ce ar consta vina sau daca ati putea avea o vina pentru folosirea acestor aparate de catre altii. Daca altii le-au stricat, ei sa le plateasca.
Ca sa le plateasca, ar trebui sa-si si permita acest lucru, ori sa stie pentru ce li se cere acea plata, nu?
In mod onest, dumneavoastra puteti spune ca asa stau lucrurile?
Si atunci, cine plateste?
Nu cumva plateste societatea, in ansamblul ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mp3 player - drepturi de autor maiam maiam Vedem pe strada o multime de persoane cu playere Mp3 sub forma de memory-stick. Raspund ei pentru melodiile inregistrate in aceste dispozitive? Pot fi trasi ... (vezi toată discuția)
Programul "torch" este interzis sau nu? elena138 elena138 Buna seara! Am nevoie de muzica de pe Youtube pentru prezentari power point. Pot sa descarc muzica folosind \\"Torch\\" sau e la fel de interzis ca ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate plata daune morale Minitauru Minitauru Directorul institutiei se considera hartuit moral de unul dintre membrii consiliului director (CD). Ca urmare il da in judecata pe membrul CD si da in judecata ... (vezi toată discuția)