avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintarea unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintarea unui minor

In urma divortului,copilul(varsta de 3ani) a fost incredintat tatalui definitiv si irevocabil spre crestere si educare si dispunand autoritatea parinteasca sa se faca in comun de ambii parinti iar mama sa platesca o pensie alimentara lunar.La inceput tatal a tinut legatura cu mama copilului pana cand sa recasatorit si a plecat in strainatate si sustinand ca copilul este cu el,dar nu a vrut sa arate copilul pe retelele de comunicare sau sa-l dea la telefon.Cum ar putea mama sa afle unde este copilul si ce se intampla cu el daca tatal nu vrea sa spuna?Iar aceasta ar dorii sa il creasca ea,cum ar trebui sa procedeza sa i se reincredinteze ei copilul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:06, 20 Noiembrie 2013
Doamna draga, nu este chiar asa cum spuneti dvs. Daca scrie o reclamatie la politie, chiar si prin email(se adreseaza comandantului Politiei), ei sunt obligati prin lege sa raspunda in 30 de zile; daca se cunosc, daca nu, un raspuns tot vor da, va trebui sa caute minorul. Aceeasi e situatia si la DGASPC, sunt obligati sa va raspunda la sesizare, si ei se vor deplasa la adresa lui si va vor informa. Daca stati si nu actionati, situatia nu se va imbunatati.
Intai ar trebui sa vada un avocat actele alea, hotararea mai exact. Daca autoritatea e comuna, faceti cum scrie mai sus.
Daca e totusi incredintare, atunci e alta situatia.
Intai notificati tatal, chemati-l sa va dea socoteala daca autoiritatea e comuna, aratati-i consecintele legale si penale, poate reusiti sa va intelegeti fara sa faceti circ mancator de timp si bani in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de ... blakkiss blakkiss buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de 13 ani, avem scris in actele de divort custodie comuna, platesc pensie alimentara. baiatul are ... (vezi toată discuția)