Buna ziua, am 42 de ani si am lucrat 23 de ani din care 11 ani gr a|| a , acum in ultimul an ma-m inbolnavit si sunt in CM de 9 luni am tot sperat la o medicatie care sa ma ajute dar din cauza altei boli nu pot face aceast tratament care sa ma pot pune pe picioare si sa pot merge la servici in continuare, care ar fi calculul la pensionare daca eu nu am contribuit aceste 9 luni din 2013 ,si care ar fi cuantumul de pensie sau cum se calculeaza la pensia de boala . Va multumesc anticipat
1. Din indemnizatia pentru concediu medical se retine contributia pentru pensie asa ca aceasta perioada este stagiu de cotizare la pensie.
2. Nu va poate spune nimeni ce pensie veti avea deoarece calculul punctajului se face asa cum spune Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 95
(1) Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare, prevazut in anexa nr. 5 sau, dupa caz, anexa nr.6.
...
Art. 96
(1) Punctajul anual al asiguratului se determina prin impartirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate in anul calendaristic respectiv.
(2) Punctajul lunar se calculeaza prin raportarea castigului salarial brut/solda bruta sau, dupa caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, la castigul salarial mediu brut din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica.
...
3. Apoi mai depinde si de gradul de invaliditate pe care il veti avea si de stagiul de cotizare la pensie la data emiterii deciziei medicale de invaliditate.