avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces de calomnie din strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces de calomnie din strainatate

buna ziua asi dori sa stiu daca fostul meu sot ma injurat si jicnit in cel mai urat fel il pot da in judecata pt calomnie? am dovada a tot ceea ce a zis de mine pt ca mia scris pe facebook deci e tot scris. problema e ca eu stau in italia si nu am posibilitate sa vin in tara o pot face direct de aici? sau prin ambasada sau prin tribunalele italiene.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 16:57, 17 Noiembrie 2013
Plangerea o puteti redacta si comunica parchetului responsabil
Daca se constata ca exista elemente si indicii temeinice ale infractiunii precizate de dv,
pentru respectarea procedurii,va fi necesar sa fiti audiata la politie
Calomnia nu mai este incriminata in Codul penal ca si infractiune. Eventual va puteti adresa instantei civile (din Romania, instanta de la domiciliul paratului, daca acesta locuieste in Romania), pe temeiurile Codului civil in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie și amenințări pe facebook. se pot face plângeri penale împotriva celor care fac asemenea lucruri? Ctin2015 Ctin2015 buna ziua , avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie ContSters327794 ContSters327794 Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru calomnie kriss06 kriss06 ce pedeapsa se primeste prin neprezentare la un proces penal pentru calomnie? (vezi toată discuția)