Am o intrebare din partea tatalui meu. Are 57 ani nascut la17 iulie 1956 .are 17 ani grupa intai si 8 ani grupa2 care este varsta la care iese la pensie , avand in vedere ca nu se mai ia in calcul grupa intai? Si daca se poate inscrie in lista celor cu pensii anticipate?
Pensie anticipata Fara penalizare) - la implinirea varstei de 60 ani cu un stagiu de cotizare de 43 ani si 1 zi, fara stagiu asimilat (armata, facultate).
Pensie anticipata partiala ( cu diminuare de 0,75 x nr lunilor de anticipare) la implinirea varstei de 60 ani cu un stagiu de cotizare de 35 ani si 1 zi fara stagiu asimilat (armata, facultate).
Care e perioada lucrata?
Pt. cei 17 ani de gr I primeste suplimentar 8 ani si 6 luni ( daca a lucrat 100% in gr.), iar pt cei 8 ani de gr. a II-a primeste in plus 2 ani.
17 + 8 + 8ani si 6 luni + 2 ani = 35 ani si 6 luni.
Pt anii lucrati in gr are o reducere de 5 ani si 6 luni pt a iesi la pensie de limita de varsta. ( 65 - 5 ani si 6 luni = 59 ani si 6 luni.
Pensionare
ionitaaneta
Sotul meu,nascut la 23 oct.1952 cu activitate in munca incepind cu 15.10.1970 si pina in prezent( in acest interval a fost a fost in armata 1an si 4 luni) ... (vezi toată discuția)