avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditionare medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditionare medic de familie

Sunt beneficiara a Legii 189/2000, medicul de familie conditioneaza eliberarea unei retete de o adeverinta fiscala de venituri de la ANAF. Cum nu ma pot deplasa, nu pot lau adeverinta, iar ANAF o elibereaza numai personal si cu valabilitate 90 de zile. Mentianaz ca fosta doctorita de familie, care a decedat, nu mi-a cerut niciodata aceasta adeverinta, de asemenea nici succesoarea acesteia, la care am renuntat pentru ca era departe de domiciliu meu.
Actuala doctorita o am din august si nu pot renunta la tratament pana se implinesc 6 luni pentru a apela la alt medic de familie.
Discutand cu o cunostinta, medic de familie in alta localitate, mi-a comunicat ca adeverinta nu este necesara deoarece: "persoanele asigurate beneficiare ale legilor speciale, indiferent de veniturile pe care le realizează, beneficiază de medicamente în tratamentul ambulatoriu conform prevederilor Legii nr. 95/2006 Art. 233, alin (2)."
Va rog sa-mi indicati unde pot apela pentru rezolvarea situatiei.
Cel mai recent răspuns: Cecilia_g , utilizator 09:48, 10 Martie 2017
Mama mea este beneficiara a L189/ 2000, drept ce i- a fost stabilit de catre casa de pensii, ca urmas- sot supravietuitor- in urma decesului tatalui meu, in ianuarie a.c. Medicul de familie, pentru eliberare de reteta gratuita, i- a solicitat si o hatarare de la casa de asigurari de sanatate de care apartine, respectiv Constanta. Aici, cererea nu i- a fost primita, spunandu- i- se ca urmasii L189/ 2000 nu au dreptul la medicamente cu eliberare gratuita, asa cum a avut tatal meu. Va rog sa- mi spuneti daca refuzul functionarului respectiv are un temei legal, si in cazul unui raspuns negativ, ce as putea face in continuare? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
Cecilia_g, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a prescrie medicamente ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, Un medic poate prescrie legal pe o reteta simpla si medicamente din afara zonei lui de specializare? Orice medicament? Multumesc! (vezi toată discuția)
Legea 189/2000 osipov43 osipov43 Buna ziua, sunt inginera pensionara. Legat de facilitati Legea 189/2000; Sunt posesoarea indemnizatiei din 2001, incadrandu-ma la art 1 c, dar, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Legislatie eliberare medicamente compensate elenamm elenamm Buna ziua! Am o situatie in familie pentru care incerc sa gasesc o solutie. Mama mea are o pensie de 560 ron /luna si beneficieaza de medicamente compensate ... (vezi toată discuția)