avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru pt actiune ( in baza N.C.P.C.) cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru pt actiune ( in baza N.C.P.C.) cu obiect

Ce valoare are taxa de timbru pt o actiune deschisa in baza N.C.P.C. avand ca obiect "obligatia de a face" ? In O.U.G. 80/2013 pt modificarea legii taxelor de timbru, nu am reusit sa gasesc. Daca se poate si un articol din ordonanta va rog ? Ca sa ma lamuresc.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 18:59, 18 Noiembrie 2013
Reveniti cu detalii.

... "obligatia de a face" ... ??? ... daca tinde sa realizeze un drept patrimonial, atunci se aplica prevederile art.2 alin 1) indice 1.

... daca se realizeaza un drept nepatrimonial, atunci sunt aplicabile prevederile art.3.
In speta, este vorba de obligatia de a incheia un contract pe durata nedeterminata, (intrucat se refuza acest lucru, incheindu-se contracte pe durata determinata ) iar pe cale de consecinta am solicitat si obligarea paratei de a respecta clauzele contractuale, pt ca aceasta le-a incalcat in mod abuziv de ani de zile. Actiunea nu este evaluabila in bani. Nu s-au solicitat daune morale, sau plata unor sume de bani. Pt ca nu am gasit in ordonanta, am timbrat cum era pe vechi, adica 8 lei, dar nu stiu daca e bine. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
Krissia ., Alte profesii
Iar art.2 alin 1) indice 1 nu apare in ordonanta....:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanþa de urgenþã nr. 80/2013. taxele judiciare pentru recurs împotriva hotãrârii pronunþate într-o cauzã având ca obiect divorþ elena20a elena20a Buna tuturor, A aparut : http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_80_2013_taxele_judiciare_de_timbru_ordonanta_de_urgenta_80_2013.php In conditiile ... (vezi toată discuția)
A aparut motivarea! este halucinanta! hotararea nu tine cont ... Viorel Stancut Viorel Stancut Am actionat in judecata Comisiile Locala si Judeteana de retrocedare a proprietatilor confiscate abuzuv in regimul comunist. Comisiile au fost obligate prin ... (vezi toată discuția)
Am actionat in judecata comisiile locala si judeteana de retrocedare ... Viorel Stancut Viorel Stancut Am actionat in judecata Comisiile Locala si Judeteana de retrocedare a proprietatilor confiscate abuzuv in regimul comunist. Comisiile au fost obligate prin ... (vezi toată discuția)