Am o masina proprietate personala la care am platit acum ceva timp taxa de poluare. Ulterior, contravaloarea ei mi-a fost inapoiata prin intermediul instantei.
Problema mea este urmatoarea: acum ,daca vreau sa instrainez masina, cumparatorul va dori sa scada din pretul masinii, contravaloarea timbrului de mediu pe care el este obligat, conform OUG 9/2013, sa il plateasca, chiar si in situatia in care ma aflu eu, cu taxa de poluare recuperata prin instanta.
Ce cai legale as avea la dispozitie sau cum as putea sa procedez astfel incat sa ma asigur ca eventualul meu cumparator nu va trebui sa achite aceasta noua taxa ?
Din ce informatii am cautat, solutia ar fi ca noul proprietar sa cumpere autoturismul si ca, eventual, sa introduca la instanta o cerere de obligare a Directiei inmatriculari auto la inmatricularea autovehiculului fara achitarea timbrului de mediu...?
In ce masura au sorti de izbanda astfel de cereri, cu privire la aceasta noua forma a taxei de poluare? Am vazut cateva spete in care s-a dispus inmatricularea autovehiculelor fara achitarea contravalorii timbrului de mediu, dar momentan sunt atacate cu recurs...