avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deschidere cabinet stomatologic in bloc de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deschidere cabinet stomatologic in bloc de locatari

Buna ziua,

Vin la dvs cu urmatoarea problema.
Un vecin doreste sa isi deschida cabinet stomatologic in blocul de locuinte la parter. Eu stau la etajul 1, deasupra posibilului cabinet. Vecinul a venit la mine pt a semna ca sunt de acord cu cabinetul lui. Eu nu doresc acest lucru, la asociatia de locatari mi s-a spus ca am tot dreptul sa refuz intrucat nu ma poate obliga sa semnez si prin urmare nu poate deschide cabinetul fara acordul meu.
Azi a venit un domn de la Primarie care facea poze pentru intrarea cabinetului, de la acesta am aflat ca vecinul a obtinut autorizatie de deschidere cabinet intrucat are semnatura de la toti din bloc.
Mentionez ca de la mine nu a obtinut nici o semnatura.

Ce este de facut in acest caz? Cum as putea sista demersurile deschiderii cabinetului?

Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:10, 19 Noiembrie 2013
Daca apreciati ca prin schimbarea destinatiei spatiului ,va sunt incalcate interesele proprii si va sunt cauzate prejudicii,daca detineti temei legal pentru refuzul accept schimbare destinatie spatiu,aveti dretul sa promovati actiune in instanta
Pentru schimbarea destinatiei unuei locuinte este necesar ca cel putin vecinii direct afectati (sus-jos, stanga-dreapta) sa fie de acord. Numai in aceste conditii com. executiv al as. prop. poate sa-si de-a avizul (semnatura si stampila as. prop.). Apoi, daca as. locatari stia de refuzul dvs. in a-i da acordul, trebuia sa fie mai atenti... In fine, chestiunea la aceste cabinete stomatologice, este acel zgomot specific produs de freza, in rest nu sunt probleme de niciun fel. Faza este ca totul s-a facut fara acordul dvs....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Acord vecin infiintare punct de lucru parter bloc mihaela_gheorghe@mail.com mihaela_gheorghe@mail.com Buna ziua, am tot citit pe forum si nu reusesc sa gasesc o solutie la problema mea. De aceea va abordez pentru un mic sfat. Mama are un apartament la ... (vezi toată discuția)