avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea tatalui-ultimul sot s-a dezbatut succesiunea, mamei revenindu-i intregul imobil prin renuntare la succesiune a celor 2 copii).
Mama a murit in urma cu 18 ani si nu am dezbatut succesiunea si nici declaratii de acceptare nu am dat la notar.
Am fost la un notar pentru a cere mai multe informatii si a ne face un calcul si dupa ce s-a uitat peste acte a spus ca este problema cu certificatele de nastere pentru ca mama fiind casatorita de 3 ori pe certificatele de nastere ale noastre ea apare cu numele de familie al sotului de atunci si ca nu se poate face legatura intre frati(ca este vorba de aceeasi mama)chiar daca prenumele mamei este acelasi.
Ni s-a spus sa facem rost de certificatele de casatorie sau hot. de divort ceva care sa faca legatura de nume.
Notarul a facut adresa la locul nasterii si de acolo am primit raspuns decat pentru 2 dintre casatorii cea dea treia neaparand.
Este vorba de prima casatorie intre anii 1947-1950, nu stim nimic legat de sotul de atunci,unde a avut loc casatoria(am cautat la locul nasterii fratelui care apare pe certificat si nu exista nicio casatorie pe numele celor doi),divortul sau ceva legat de starea lor civila de atunci.
Vrem sa facem succesiunea, ne intelegem toti nu sunt alte probleme intre noi si sa nu ajungem in instanta ca dureaza si costurile sunt mai mari.
Intrebari catre un notar:
1.Putem sa facem doar noi cei 3 frati fara probleme la acte succesiunea fara sa il declaram pe fratele cu problema la acte daca acesta este de acord?
2.Exista posibilitatea ca acesta sa dea o declaratie in acest sens pentru a avea acoperire?

Multumesc

Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
maria dinca, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune maria dinca maria dinca Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa va relatez pe scurt situatia pentru a intelege mai bine problema care o avem. Suntem 4 frati(toti de aceeasi mama,2 cu tati diferiti si 2 cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)