avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

Buna ziua.
Sa va relatez pe scurt situatia pentru a intelege mai bine problema care o avem.
Suntem 4 frati(toti de aceeasi mama,2 cu tati diferiti si 2 cu acelasi tata) care avem de dezbatut o succesiune asupra unui imobil dupa mama noastra.
Pe certificatele noastre de nastere numele mamei de familie apare acelasi ca si al tatalui(se intelege ca a fost casatorita cu fiecare in parte).
Am fost la notar sa prezentam actele si ni s-au cerut certificatele de casatorie ale mamei cu fiecare sot in parte (avem decat ultimul certf. de casatorie a mamei cu tatal a 2 frati)celelalte 2 cu tatal diferit a celorlati 2 frati lipsesc si nu stim nimic date de casatorie,locul,anii,pentru a demonstra ca numele mamei care apare pe certificatele de nastere al copiilor este aceeasi si este vorba de aceeasi persoana.
Ce se poate face in aceasta situatie ?
Declaratiile pe propria raspundere ca suntem copiii mamei si implicit si frati nu sunt suficiente?
Avem si martori care pot sustine si declara la notar ca suntem frati.
Imi recomandati sa merg si la un alt notar sa ma consult acesta la care am fost era si mai tanar.
Astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
maria dinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria dinca , utilizator 21:44, 22 Iulie 2013
Pai la primariile la care s-au oficializat casatoriile se poate scoate cate un duplicat dupa fiecare casatorie e imposibil sa nu mai aiba inca un exemplar la primarie in arhiva.Eventual mai puteti consulta un alt notar dar ar fi de preferat sa aduceti documente din care sa reiese mama .
Cereti extras de uz oficial de la locul nasterii mamei .
Joha a scris:

Cereti extras de uz oficial de la locul nasterii mamei .

Notarul a zis ca o sa trimita adrese pentru a obtine extrasul dar ca sansele sunt relative sa aflam de acolo.
Daca teoretic datele ar trebui sa existe in registru de stare civila de la locul nasterii in practica ele nu s-ar trece.
Aveti idee de astfel de cazuri daca s-au solutionat favorabil cu acest extras?
Vorbim de anul nasterii mamei 1929 in com.Burduselu, jud.Calarasi.
Ce alta posibilitate mai exista pentru a dezbate succesiunea?
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
maria dinca, utilizator
Daca nu reiese Clar din extrasul de uz oficial trebuie sa va adresati instantei,.
Joha a scris:

Daca nu reiese Clar din extrasul de uz oficial trebuie sa va adresati instantei,.

Aveti idee cam cat dureaza in instanta acest proces de succesiune tinand cont de situatia noastra?
Imobilul se afla in sectorul 4 din Bucuresti.
Ne trebuie obligatoriu avocat sa ne reprezinte?
Trebuie sa ne adresam Judecatoriei sector 4?
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea ... (vezi toată discuția)