Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea tatalui-ultimul sot s-a dezbatut succesiunea, mamei revenindu-i intregul imobil prin renuntare la succesiune a celor 2 copii).
Mama a murit in urma cu 18 ani si nu am dezbatut succesiunea si nici declaratii de acceptare nu am dat la notar.
Am fost la un notar pentru a cere mai multe informatii si a ne face un calcul si dupa ce s-a uitat peste acte a spus ca este problema cu certificatele de nastere pentru ca mama fiind casatorita de 3 ori pe certificatele de nastere ale noastre ea apare cu numele de familie al sotului de atunci si ca nu se poate face legatura intre frati(ca este vorba de aceeasi mama)chiar daca prenumele mamei este acelasi.
Ni s-a spus sa facem rost de certificatele de casatorie sau hot. de divort ceva care sa faca legatura de nume.
Notarul a facut adresa la locul nasterii si de acolo am primit raspuns decat pentru 2 dintre casatorii cea dea treia neaparand.
Este vorba de prima casatorie intre anii 1944-1950, nu stim nimic legat de sotul de atunci,unde a avut loc casatoria(am cautat la locul nasterii fratelui care apare pe certificat si nu exista nicio casatorie pe numele celor doi),divortul sau ceva legat de starea lor civila de atunci.
Problema este ca nu stim ce este de facut in acest caz.Vrem sa facem succesiunea ne intelegem toti nu sunt alte probleme.
Care este procedura?
Nu putem sa dam declaratii ca il recunoastem ca fratele nostru si sa aducem si martori ca sa putem face succesiunea?
In instanta ce sanse de reusita avem?
Va multumesc.
Dupa ultimul sot s-a dezbatut succesiunea al celor mai mici frati.
Noi trebuie sa dezbatem dupa mama succesiunea si venim toti 4 chiar daca ceilalti 2 frati nu sunt copii ultimului sot al mamei.
Averea este dobandita cu ultimul sot tatal a ultimilor 2 copii.
Problema este la certificatul de nastere al primului copil cel mai mare din cei 4 frati din prima casatorie ca nu gasim nimic referitor la casatoria sau divortul dintre mama si tatal fratelui pentru a demonstra ca este vorba de aceeasi mama si respectiv ca suntem frati.