avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract credit nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract credit nevoi personale cu ipoteca

Obligatiile codebitorului din cadrul unui contract de credit
In cazul in care creditul de nevoi personale cu ipoteca are si un codebitor - bunul ipotecat fiind exclusiv al aplicantului principal la credit - acesta nu trebuie sa achite jumatate din rata? mentionez ca banca mi-a comunicat telefonic, citez: "va urmarim pe dvs.pentru ca bunul este al dvs. si daca raspundeti la telefon asta e.." La intrebarea mea, daca au contactat si codebitorul, mi-au spus ca : "acesta nu raspunde, nu este de gasit". asadar, codebitorul este absolvit de orice obligatie din cate inteleg. Ca drepturi nu are, oricum....
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
Mayabell, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:09, 18 Noiembrie 2013
Sunt identice cu obligatiile debitorului principal, si anume de plata a ratelor si de garantie cu toate bunurile din patrimoniu, in caz de executare silita.

sper ca am dedus bine ce doreati sa intrebati !
Ati dedus foarte bine, numai ca eu pot plati oricand cu o "executare silita" pe cand codebitorul, care e disparut din peisaj dar nu si din Bucuresti, nu pateste absolut nimic, banca il trateaza frumos si elegant ; nes't pas?
Dumneavoastra ce ati face in locul creditorului? Ati cauta acul in carul cu fan sau ati executa silit bunul imobil? Sincer? In calitatea dvs de debitor principal sunteti cel ce datoreaza primul plata creditului. Chiar daca codebitorul raspunde in solidare cu dvs, el are un drept de regres fata de dvs pentru orice plateste creditorului, pentru creditul dvs. ;) Asadar, tot dvs platiti tot pana la urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in plata LUCAT LUCAT Buna ziua. Va rog cu un raspuns la urmatoarea speta: credit bancar cu doi imprumutati, garantat cu o locuinta ai carei coproprietari sunt doar cei doi ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa faca girantii intr-o asemenea situatie? victor789 victor789 Avem un apartament ipotecat prin banca iar noi suntem in divort. Ce se intampla in momentul in care ratele vor fi in imposibilitatea de plata de catre noi ... (vezi toată discuția)